Hvis der var EM i økonomi ville Danmark nå kvartfinalen

De danske fodboldben stod ikke distancen og fik ikke sparkede nationen til EM. Tilgengæld ville landet spille sig i kvartfinalen, hvis der var EM i økonomi. Også her er det de defensive dyder, der er stærkeste, hvor det kniber alvorligt på de offensive positioner.

Den danske økonomi ville komme ind på en syvende plads lige efter Tjekkiet, men lige foran Slovakiet. Fold sammen
Læs mere

En lille trøst til de fodboldsultne danskere lige inden EM i fodbold starter i det franske. Kasper Schmeichel og co. er ikke blandt deltagerne, men når det handler om økonomi, ville det være en anden sag.

Den danske økonomi er så stærkt, at vi ville gå glat gennem kvalifikationen og komme til at spille på banerne i Frankrig. Vi ville dog ikke stå med trofæet i hænderne, når finalen er spillet i juli. Dertil er vores hold ikke stærkt nok i angrebet, og kvartfinalen ville være endestationen.

Det er Dansk Industri, DI, der her op til EM har lavet en gennemgang af de europæiske økonomier på de 11 pladser til startopstillingen. Og i den disciplin er det ikke Frankrig og Spanien, der er EM-favoritter, som det er i fodboldens verden.

Tyskland er et godt bud på en finaleplads ved EM i fodbold og vores store nabo mod syd hænger også på, når det gælder EM i økonomi. Mere præcist er tyskerne på andenplads med Schweiz som nummer et. Irland og Sverige kommer ind som nummer henholdsvis tre og fire.

Den danske økonomi ville komme ind på en syvende plads lige efter Tjekkiet, men lige foran tjekkernes nabo Slovakiet.

DI fremhæver, at vi er stærke Danmarks styrker særligt skal findes i de meres defensive økonomiske områder. Vi har altså et stærkt forsvar med en lav ledighed, overskud på betalingsbalancen og landet har styr på de offentlige finanser. Danmark har også en meget stærk målmand i form af en høj velstand pr. indbygger.

Ser vi på midtbanen er vores opstilling lidt svagere. Arbejdsstyrken er den store dynamo på midtbanen,  men det er en spiller, der ifølge DI er gået sukkerkold og er endt i kramper. Den kreative midtbanespiller med vores innovation er hellere ikke i alt for god form for tyden, lyder analysen fra erhvervsorganisationen.

Da det danske fodboldlandshold i efteråret ikke var i stand til at kvalificere sig til denne sommers EM slutrunde, var det særligt de offensive kvaliteter eller mangel på samme, der mødte kritik. Sådan er det også for vores angreb på den økonomiske front. Det er her vores opstilling halter mest. Det er den økonomiske vækst og størrelsen af den samlede økonomi, som skal presse på helt i front og score målene.

Men både væksten og vores BNP har det meget svært i øjeblikket.

»Alt-i -alt så har vi et fornuftigt hold med en række gode spillere. Men mangler som en begrænset arbejdsstyrke, en stor offentlig sektor, for lille eksport og lav vækst betyder, at vi næppe vinder EM i økonomi,« lyder det fra DI.