Hun er kvindeforbillede i en mandeverden: »De skal ikke være blege for at vise, hvad de kan, og ikke tro at alle andre er bedre«

Her er de 5 vigtigste ting, du skal vide, før du starter din dag. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at været helt opdateret

Foto: Søren Bidstrup. Advokatfirmaet Gorrissen Federspiel har kortlagt, hvorfor de har svært ved at holde på kvinderne og sætter nu ind på at løse problemet. Chantal Pernille Patel, som netop er blevet udnævnt til partner.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen og velkommen til en onsdag, der roligt kan kaldes årets største regnskabsdag. Mastodonter som Carlsberg, A.P. Møller - Mærsk og Lundbeck er alle til afgørende eksamen i dag, og du kan få hele overblikket på BUSINESS LIVE.

Her er et par af overskrifterne:

Men denne morgen er også fyldt med masser af andre historier, der hverken handler om cash flow, forventninger til 2017 eller udbyttebetalinger. Vi har samlet de fem bedste her:

1 Hun er partner i Gorrissen Federspiel og forbillede: »Jeg siger til dem, at de ikke skal være blege for at vise, hvad de kan, og ikke tro at alle andre er bedre.«

Chantal Patel er partner og advokat hos Gorrissen Federspiel, hvor andelen af kvindelige partnere kun udgør 14 pct.

Hun er bevidst om, at hun nu er rollemodel for yngre kvinder på kontoret, som hun nogle gange må hjælpe lidt på vej, når de har hørt jævnaldrende mænd slå ud med armene ved frokostbordet og fortælle om, hvor vigtigt deres arbejde er:

»De yngre kvinder tænker »er det virkelig rigtigt«, fordi de måske synes, at de selv sidder med en simpel opgave. Da har jeg prøvet at forklare dem, at det nok handler om, hvordan man præsenterer tingene. Jeg siger til dem, at de ikke skal være blege for at vise, hvad de kan, og ikke tro at alle andre er bedre.«

Læs om Chantal Patels vej til partner her.

Læs, hvad Gorrissen Federspiel gør for at fastholde kvindelige talenter her.

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag.

- eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

2 Dansk virksomhed kører med i europæisk kæmpesatsning på elbiler

Danske Clever har netop offentliggjort, at de i løbet af de næste år skal indgå i et samarbejde med energigianten E.-ON om at sætte ladestationer til elbiler op over hele Europa. Den første danske af i alt 450 nye såkaldte hurtigladestandere bliver sat op inden årets udgang.

»Vi har kernekompentencer inden for at lade biler, så det er noget af det, vi bringer med til et sådant partnerskab – men hvordan den endelige konstellation og rollefordeling bliver, afhænger af hvilke andre partnere, der kommer i spil,« siger Casper Kirketerp-Møller, administrerende direktør i Clever.

Standerne vil blive placeret langs de europæiske motorveje, og afstanden mellem hver af de elektriske ladestationer bliver omkring 150 kilometer. Der er tale om såkaldte hurtigladestationer, som kan lade bilen op til 400 kilometer på 20-30 minutter. Læs om projektet her.

3 Nykredit-topchef er tavs om lønbonus

Nykredits koncernchef, Michael Rasmussen, har mødt massiv kritik, efter Nykredits bestyrelse har besluttet at tildele ham en bonus på 12 mio. kr. for at blive i koncernen til 2019. Nykredit-chefen afviser at svare på kritikken.

Nykredits bestyrelse oplyste mandag, at Michael Rasmussen står til at få 12 mio. kr. ekstra, hvis han bliver i virksomheden de næste to år. Beslutningen har medført en massiv kritik fra en række kunder samt Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl

Men Nykredits topchef, Michael Rasmussen, er fortsat tavs om sine lønforhold:

Kan du ikke selv forstå, at det kan se lidt mærkeligt ud for de kunder, som har oplevet prisstigninger?

»Jeg synes, at spørgsmål vedrørende min løn og lønstruktur skal rettes til min bestyrelse,« svarede Michael Rasmussen.

Læs hele historien her.

4 Kaffekongen Mister Starbucks giver Trump tørt på

Berlingske Business tegner et portræt af kaffekongen, Howard Schultz. Senest har han som flere amerikanske topchefer talt imod præsident Trumps forbud mod muslimske indvandrere. I stedet vil Starbucks over de næste fem år hyre 10.000 flygtninge – og demonstrativt begynde i USA.

»Vi har alle en forpligtelse til at sørge for, at vores valgte politikere hører fra os både som individer og kollektivt,« skrev han forleden i et brev til sine ansatte. Her markerede han også sin støtte til Starbucks’ mexicanske medarbejdere og kunder.

Over årene har Howard Schultz, der er erklæret tilhænger af det Demokratiske Parti, også markeret sig i forhold til våbenkontrol, racerelationer og homoseksuelles ret til ægteskab. Starbucks har desuden startet jobinitiativer for militærveteraner og tilbyder gratis uddannelse og sygesikring til ansatte. Læs hele portrættet her.

5 Danske Bank afviser Nets: MobilePay får ikke mobilt dankort

Det bliver ikke til et samarbejde mellem Nets mobile dankort og Danske Banks app MobilePay.

Nets vil til foråret præsentere en app, der giver forbrugerne mulighed for at bruge dankortet via mobilen, når de står i butikkerne. Løsningen skulle have været integreret i Danske Banks tjeneste Mobile Pay.

Men det lykkelige ægteskab mellem de to tjenester er nu aflyst. Danske Bank har droppet at lukke Nets' tjeneste indenfor i MobilePay. Det skriver TV2 Business.

Det sker i dag

En række af landet største virsomheder fremlægger rengskab i dag, og der er overraskelser i blandt. Få hele overblikket her.

  • kl 9.00 kommer der tal for Danmarks handelsbalance i december
  • kl 9.00 kommer der tal for Danmarks betalingsbalance i december

Det sker på markederne

Investorerne i Japan bevarer et nogenlunde optimistisk humør, mens resten af de asiatiske markeder ligger i rødt i øjeblikket.

»Det japanske marked har været følsomt over for dollar-yen-bevægelser, og det gælder i endnu højere grad siden begyndelsen af året. Samlet set vil investorernes modstand mod risiko sandsynligvis fortsætte på grund af den politiske og økonomiske usikkerhed i USA og Europa,« vurderer handelschef Yoshihiro Okumura fra Chibagin Asset Management til Reuters ifølge Ritzau Finans.  Nikkei 225- og Topix-indekset er oppe med 0,2 pct.  I Hongkongs stiger Hang Seng-indekset med 0,1 pct., mens China Shanghai Composite falder 0,1 pct. I Taiwan falder Taiex-indekset med 0,1 pct.

Det sker på markederne