Hovedstaden, DONG og Fætter BR på charmeoffensiv

Peter Gjørup, som er overhoved i familien Gjørup, der ejer Top-Toy og Fætter BR. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Læs i dag om den følelsesladede proces det er for familien Gjørup at skulle sælge aktiemajoriteten i livsværket Top-Toy, der står bag Fætter BR. Efter år med tilbagegang i virksomheden bliver støvet pustet af legetøjshylderne, og Fætter BR har fået besked på at ranke ryggen og stramme op.

Måske ender det en gang med en børsnotering.

Det er i hvert fald planen med energikoncernen DONG. Og skulle staten, Goldman Sachs og andre aktionærer i DONG beslutte sig for at børsnotere energikæmpen i morgen, vil det ikke få pulsen op hos Samuel Leupold. Chefen for DONGs Wind Power er nemlig i mål med forberedelserne.

Region Hovedstaden vedtager fredag en større plan, som skal skabe mere vækst og flere nye job i og omkring København. Satsningen er nødvendig, hvis ikke København skal sakke bagud i forhold til andre europæiske storbyer, og kan blive en kæmpefordel for hele Danmark. Læs mere om planen.

Vores erhvervsredaktør Peter Suppli Benson blogger i dag om åbenhjertige mænd af den rette støbning. Her fremhæver - og roser - han de nye topchefer i Danish Crown og Carlsberg for at tale rent ud af posen.

Og så skal vi da også lige fremhæve ugens bedste business-gossip om opturene og nedturene i dansk erhvervsliv i den forgangne uge.

Fra morgenstunden dækker vi blandt andet forsikringskoncernen Tryg, der som den første af de store børsnoterede danske selskaber, kommer med regnskab for tredje kvartal. Se i øvrigt Business-kalenderen.

Ha' en god dag

Sonny Wichmann, dagens onlineansvarlige