Hovedstaden bør satse på femstjernet luksus

En international hotelkæde af højeste kvalitet skal tiltrække flere erhvervsfolk og stenrige turister.

Kinesiske turister ved den lille havfrue. Der er planer om at ændre reglerne, så det bliver lettere at søge om visum til Danmark, når man kommer fra lande som Kina og Indien. Foto: Thomas Lekfeldt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København har d’Angleterre ved Kongens Nytorv, Hotel Nimb ved Tivoli og måske snart et luksushotel på toppen af Illum. Men det er slet ikke nok. Hovedstaden bør have en international hotelkæde af allerhøjeste standard, så vi kan tiltrække endnu flere stenrige og kvalitetsbevidste turister og forretningsfolk. En kæde som »Ritz-Carlton« eller »Four Seasons« er præcis, hvad København har brug for, lyder det fra Dansk Erhverv.

»Får vi en international hotelkæde af højeste standard til København, vil det gavne Københavns omdømme og gøre det nemmere for os at tiltrække konferencer og turister, som søger meget høj kvalitet,« siger Susanne Nordenbæk, seniorkonsulent i Dansk Erhverv.

Kunderne vil komme med til København

»Både d’Angleterre og Hotel Nimb gør det utrolig godt og får turister med mange penge hertil, men der er ingen tvivl om, at det vil rykke utroligt meget, hvis vi eksempelvis får Ritz-Carlton eller Four Seasons hertil. De har særdeles loyale kunder, som de vil trække med til København,« siger Susanne Nordenbæk.

Også Wonderful Copenhagen ønsker sig brændende en international hotelkæde af højeste klasse.

»Det vil på mange måder være godt for København at få et luksushotel fra en af de store internationale kæder hertil. I stedet for at kannibalisere fra de andre hoteller, vil de helt sikkert trække deres egne og meget loyale kunder med til København,« siger Lars Bernhard Jørgensen.

»Københavns udbud af high end-hoteller er ikke særlig stort i dag, og det betyder en del i forhold til, hvilke konferencer vi kan få til landet,« siger han.

Et hotel af højeste klasse kan være på vej hos Illum, men som Berlingske Business skrev for kort tid siden, vil der formentlig kun blive plads til cirka ti store hotelværelser på stormagasinets øverste etage.

Copenhagen Capacity har påtaget sig opgaven at forsøge at hente et internationalt luksushotel til hovedstaden. Organisationen er dog ikke nået så langt, at den kan offentliggøre konkrete resultater.