Hollywood skinner på København og DONG vil sælge gasrør fra for fem mia. kroner

Hovedstaden kommer til at stå helt centralt i storfilmen Den Danske Pige, hvor en stor del af optagelserne er foregået i København. Og uanset om man nærer høje tanker om filmen eller ej, står den til at blive en yderst lukrativ forretning for Danmark.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Intet Danmark uden Fona: Sådan lyder udmeldingen fra Fonas hovedaktionær Michael Kjær. Men ekspert er uenig – Fona har ikke formået at fange fremtidens forbrugere, vurderer Dorte Wimmer fra Retail Institute Scandinavia. Fona-ledelsen forsøger nu at finde en ny model for videre drift, som kreditorerne vil acceptere.

Filmfolk bosat på dyre hoteller, arbejde til 80 personer i månedsvis og så sidst men ikke mindst; lidt tiltrængt brandingværdi i millionklassen. Dansk millioninvestering i storfilmen Den Danske Pige kan i bedste fald komme dobbelt tilbage.

Den danske stat skal have milliarder op af lommen for at købe store aktiver ud af det statskontrollerede DONG Energy. Energiselskabet har allerede varslet, at man vil frasælge sin gasdistribution samt centrale gas- og rørledninger til det statsejede Energinet.dk, og Berlingske kan nu afsløre den pris, som DONG Energy satser på at få i kassen.

Morgenen byder på årsregnskab fra Danske Bank. Læs i øvrigt Business-kalenderen.

Med ønsket om en god dag

Jesper Woldenhof

Jourhavende, Business.dk