Holger K. Nielsen forlænger klagefrist

Private boligejere får nu mulighed for at klage over deres ejendomsvurdering fra 2011, mens virksomheder kan klage over vurderingen fra 2010.

Foto: Michael Bothager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter Rigsrevisionens voldsomme kritik og massive krav om tilbagebetaling af skat, vil regeringen nu forlænge klagefristen for de seneste ejendomsvurderinger.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) har besluttet at forlænge boligejeres og erhvervsdrivendes mulighed for at klage over deres ejendomsvurdering.

Han siger til Berlingske, at han indkalder Folketingets partier til forhandlinger om en løsning i næste uge. Holger K. Nielsens udspil er, at private boligejere får mulighed for at klage over deres vurdering fra 2011, mens virksomheder kan klage over 2010-vurderingen. Vurderinger fra tidligere år kommer næppe på tale.

»Vi er meget opmærksomme på, at det kan være et problem, at man først nu er blevet opmærksom på, at ens vurdering er for høj, og at Rigsrevisionens kritik har givet anledning til, at man tænker, at man burde have klaget. Derfor vil vi gerne give dem mulighed for at påklage deres vurdering ved at forlænge fristen,« siger Holger K. Nielsen til Berlingske.

Enhedslisten er positiv over for udspillet og er parat til at deltage i forhandlingerne. Partiets skatteordfører Frank Aaen kalder det fint, at Holger K. Nielsen ønsker at få rettet op på fejl.

Til gengæld kalder Liberal Alliances skatteordfører, Ole Birk Olesen, det for fuldstændig utilstrækkeligt, at skatteministeren kun vil forlænge boligejeres og erhvervsdrivendes mulighed for at klage over deres ejendomsvurdering fra henholdsvis 2011 og 2010, når problemet ifølge Rigsrevisionen har eksisteret i ti år.