Højesterets-hammer over Lina Rafn

Højesteret har i dag stadfæstet, at musiker og X-factor-dommer Lina Rafn ikke må trække sit tøj fra i skat.

Foto: Pressebillede, Nicolas Tobias Følsgaard
Musiker er professionelle erhvervsdrivende, men det betyder ikke, at den påklædning de bruger, når de optræder, kan trækkes fra i skat.

Det har Højesteret i dag slået fast, da den langvarige retssag om musikeres ret til fradrag af erhvervsmæssige udgifter fik sin endelige afgørelse.

Højesteret stadfæstede, at Lina Rafn fra Infernal stadig ikke må trække sine udgifter til eksempelvis scenetøj i 2001 fra.

- Det er et stort nederlag for alle små erhvervsdrivende. Det beviser, at der kun er en vej, nemlig den politiske. Hvis vores regering påstår, at de bakker op om initiativer for vækst, så skal de sørge for, at sådan noget her ikke kan ske igen, siger Lina Rafn i en pressemeddelelse.

Læs også: 9 konkursramte kendisser

Skuffede musikere

Dansk Musiker Forbund håber, at sagen har sat fokus på musikeres skatteforhold, så Skat fremover vil have større forståelse for, at musikere og sangere er mennesker, der har et reelt arbejde som alle andre.

- Vi er naturligvis skuffede over udfaldet, men kan dermed konstatere, at retspraksis er uændret. Så forholdene ikke er forringet, siger Dansk Musiker Forbunds jurist, Trine Budtz i meddelelsen.

Dansk Musiker Forbund havde håbet på, at en sag som denne kunne åbne mulighed for en mere fair vurdering af medlemmernes reelle, erhvervsmæssige udgifter på beklædningsområdet.

- Der er nemlig tale om merudgifter på samme måde som for eksempel håndværkeres udgifter til arbejdstøj, mener Trine Budtz.

Betalte for længe siden

Det var ikke pengene, der fik Infernal-stjernen og X-factor-dommeren til at gå hele vejen til Højesteret:

- Det handler ikke længere om at betale. Jeg har betalt de penge for længe siden. Det handler om, at hjælpe dem, der er, hvor jeg var i 2001, og det handler om det helt principielle i, at der skal være fælles regler og ordentlig vejledning. I virkeligheden ville jeg hellere sidde i studiet og lave musik, forklarede Lina Rafn efter domsafsigelsen.