Højere skat er gift for velstanden

Socialdemokraterne og SF er ude på en farlig galej: Højere skat på lønninger er gift for vækst og velstand, lyder det advarende fra Dansk Industri.

Socialdemokraterne og SF vil hæve skatten for at rette op på velfærden. Men det er gift for både vækst og velstand.

Det siger direktør i Dansk Industri Tine Roed.

- Vi har i forvejen verdens højeste skattetryk, og højere skat på lønninger er ikke vejen frem i en globaliseret verden. Det er uholdbart og vil skade både væksten og velstanden, fordi virksomhederne ikke kan tiltrække kvalificerede medarbejdere som dygtige forskere og ingeniører, der skal skabe væksten, siger Tine Roed.

Globaliseringen har længe sat det danske skattesystem under pres, og Danmark halter i forvejen bagefter i skattekonkurrencen med vigtige lande som Tyskland, USA og England.

- Den danske marginalskat er på 56 procent, men i England, USA og Tyskland - lande som vi konkurrerer med - er marginalskatten på 40-44 procent, siger Tine Roed.

Fra nytår får danskerne lettelser i topskatten og mellemskatten, men i Sverige vil regeringen gå et stort skridt videre: Den vil helt fjerne den skat, der svarer til den danske topskat for at sikre vækst og velstand.

/ritzau/