HK'ere går til forhandlinger med krav om mere tryghed

Tryghed i form af uddannelse, seniorordninger og fleksible arbejdstider står øverst på HK'eres ønskeliste.

Overenskomstforhandlingerne for privatansatte skydes onsdag i gang, og ifølge HK/Privat bør forhandlingerne munde ud i mere tryghed for medlemmerne. Det siger formand Simon Tøgern. Fold sammen
Læs mere

Overenskomstforhandlingerne for privatansatte skydes onsdag i gang, og ifølge HK/Privat bør forhandlingerne munde ud i mere tryghed for medlemmerne. Det siger formand Simon Tøgern.

- Vores hovedkrav er baseret på 15.000 udsagn fra medlemmerne, som blev indhentet, da vi besøgte næsten 1000 arbejdspladser før sommerferien.

- Tryghed er det gennemgående tema, og det oversætter vi til mere uddannelse, seniorpolitikker og mere indflydelse på den daglige tilrettelæggelse af arbejdstiden, siger Simon Tøgern, der er formand for 110.000 medlemmer i HK/Privat.

Ifølge Simon Tøgern giver mange af HK/Privats medlemmer udtryk for, at de er bekymrede for, om de kan blive ved med bestride deres job, fordi teknologien udvikler sig.

- De er usikre på, om de kan holde til jobbet som 62- eller 64-årige. Og så er der en utryghed om det med at få dagligdagen til at hænge sammen, når der skal hentes børn, eller ens syge mor skal på hospitalet, siger Simon Tøgern.

Onsdag indledes overenskomstforhandlingerne på det private arbejdsmarked, når CO-industri og Dansk Industri sætter sig til forhandlingsbordet.

Blandt medlemsorganisationerne i CO-industri er 3F, Dansk Metal og HK/Privat.

I alt skal omkring 600.000 privatansatte have forhandlet nye overenskomster i løbet af den kommende tid.

Højere løn er ikke et krav for HK/privat i forbindelse med overenskomstforhandlingerne, fordi der ikke er mindstelønsbestemmelser i de overenskomster, som HK/privats medlemmer er en del af.

Lønnen forhandles lokalt på arbejdspladserne.