HK nedlægger 200 stillinger

Fagforbundet HK nedlægger hver ottende stilling i løbet af de næste tre år - i alt 200 stillinger forsvinder. (Opdateret 16:00)

Den massive medlemsflugt får nu landets næststørste fagforbund HK til at nedlægge hver ottende stilling. Forbundet sagde farvel til 16.000 medlemmer i 2006, og efter 18 timers intense forhandlinger vedtog forbundstoppen natten til torsdag en besparelse på 177 millioner kroner i løbet af de næste tre år.

"Vi har længe vidst, at der skulle spares, og det har ikke været nemt. Derfor vil HK blandt andet nedlægge 200 stillinger i løbet af de

kommende år. Der vil både være tale om reelle afskedigelser og naturlig afgang," siger forbundsformand John Dahl til Ritzau.

HK har i dag 1600 ansatte. Ifølge spareplanerne skal der skæres omkring 46 millioner på administration, og forbundets a-kasse skal slankes med 34-35 millioner kroner, men det er endnu ikke afgjort, hvor der skal uddeles fyresedler.

"Det er endnu uvist, hvor der konkret skal nedlægges stillinger, men det kommer efter alt at dømme til at ramme bredt i hele organisationen," siger John Dahl.

Forbundets hovedbestyrelse skal tage stilling til de omfattende spareplaner i begyndelsen af februar. Senere på året skal en ekstraordinær kongres tage stilling til en ny struktur.

Et forslag lyder på at skære i antallet af afdelinger, så der fremover vil være syv i stedet for de nuværende 17.