HK-formand afviser kritik af Børsting

LO-formand Harald Børsting bør træde tilbage, mener et ledende medlem af fagforbundet HK. Men forbundets landsformand, Kim Simonsen, erklærer sin fulde støtte til Børsting.

1 Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

- Vi må sige farvel til Harald Børsting.

Det er kravet fra Martin Rasmussen, formand for HK Midt og medlem af fagforbundets forretningsudvalg og hovedbestyrelse. I en kronik i Fyens Stiftstidende torsdag opfordrer han fagbevægelsens frontfigur til at træde tilbage som formand for LO.

- Han har på mange måder gjort det godt. Men han er ikke svaret på fremtidens udfordringer. Vi troede ikke et øjeblik på, at han - som han selv formulerede det - ville blive »kult« for de unge, skriver top-HKeren, der vil vælte LO-formanden på en ekstraordinær kongres.

Under Harald Børsting har LO ikke længere et bud på, hvordan man forsvarer den danske velfærd og den danske model, mener Martin Rasmussen.

- LOs ledelse skal være synlig i medierne og fremme i skoene, når det handler om nytænkning og debat. Det gælder også omkring for eksempel fremtidens dagpengesystem. Det nytter jo ikke noget bare at brokke sig over noget, politikerne for længst har bestemt, og som der er flertal for i Folketinget - stort flertal, skriver han.

Det er anden gang på blot en uge, at fremtrædende HKere går i rette med hovedorganisationen og dens formand. Fredag skrev syv HK-formænd i Politiken, at LO har forvandlet sig fra »en aktiv medspiller i samfundet til en bovlam organisation«.

Men modstanden mod Børsting og hans ledelse er ikke HKs officielle holdning, fastslår forbundets landsformand, Kim Simonsen, der torsdag morgen har udsendt en pressemeddelelse, hvor han understreger, at han står »fuldt og helt« bag Harald Børsting.

- Jeg tager skarpt afstand fra kronikken. Hvis HK skal fjerne Harald Børsting, så skal HK også finde en ny forbundsformand, for den manøvre bliver uden mig, udtaler Kim Simonsen, der heller ikke kan støtte kravet om en ekstraordinær kongres.

- Kronikøren taler på egne vegne, og HK støtter Harald Børsting, siger HK-formanden.

Harald Børsting har været formand for LO siden 2007. I den periode har organisationen mistet op mod 150.000 medlemmer.