Hjort: Danmark i stabilt opsving

Danskerne bruger mere dankort, der sælges lidt flere boliger, og eksportvirksomheder får større aktivitet, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Finansministeren mener, at det lysner for dansk økonomi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er lys for enden af tunnellen for dansk økonomi, som i år ventes at vokse med 1,4 procent af BNP. Danskerne er begyndt at bruge deres dankort lidt mere, boligmarkedet løsner, så der sælges lidt flere huse og lejligheder, mens eksportvirksomhederne får mere gang i hjulene.

Det siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), som tirsdag fremlægger regeringens finanslovforslag for 2011 på et pressemøde i Eigtveds Pakhus nær Udenrigsministeriet.

Læs også: Forbruget skal redde dansk økonomi

Han peger også på økonomisk fremgang i Danmarks to største eksportmarkeder Sverige og Tyskland.

- Sammenfattende kan man sige, at vi er ved at bevæge os ind i et stabilt opsving. Det er ikke noget hastigt opsving, vi står overfor, men vi er inde i et selvbærende opsving. Det er meget, meget opmuntrende, siger Claus Hjort Frederiksen. Nogle frygter et "double dip", hvor tilbageslaget begynder i USA og breder sig?

- Man skal aldrig være skråsikker, men når man ser udviklingen i Europa, har vi fået stabiliseret situationen. Det er ikke lystigt, dét, der foregår i Grækenland, men der er kommet ro om økonomien, siger finansministeren.

Læs også: Fortsat skyhøjt antal konkurser i Danmark

Han håber også på en lavere ledighed. I maj nedjusterede Finansministeriet forventningerne.

- Det er ét af de punkter, hvor der er sket en nedjustering af forventningerne til ledighedens størrelse, siger han.