Her rammer den næste fyringsbølge

Antallet af fyringsvarsler er steget markant i september. Berlingske Research har kigget på tallene og har fundet ud af, hvilke brancher, der er hårdest ramt af de mange fyringsvarslinger.

Foto: Kristoffer Juel Poulsen.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen viser, at der er sket en voldsom stigning i antallet af fyringsvarsler siden august. Økonomer peger på, at det er efterdønningerne af sommerferien, da det ikke er højsæson for fyringer i sommermånederne. I september er 2155 personer fordelt på 41 virksomheder truet af fyring, hvilket er en stigning på 1315 personer siden måneden før.

Den generelle tendens viser, at det er de store virksomheder, der har mere end 100 ansatte, der er hårdest ramt af udviklingen. Undersøgelsen afslører, at det varierer, om fyringsvarslingerne er et udslag af, at virksomheden er nødsaget til at lukke, eller om det skyldes indskrænkninger.

Den offentlige administration er det område, hvor den markant største stigning er sket, da antallet af fyringsvarslinger på det område er steget med ni gange i forhold til tallet for august måned.

Det er også værd at notere sig, at der ikke har været fyringsvarslinger inden for landbrug, skovbrug og fiskeri i det seneste år, mens nogle få sektorer i denne omgang slipper for fyringsrunder.

Klik videre og se, hvilke brancher der bliver ramt