Her er vinderne af Københavns Erhvervspris anno 2018

De fire vindere af Københavns Erhvervspris er fundet, og modtagerne kører på fire hjul, hjælper unge og fremmer integrationen.

Foto: Bax Lindhardt

De kan løse lektieproblemer, de sørger for en cykel ved hotellet, de hjælper dig med boligforhold, når du kommer den store verden og de sætter »en høj standard for andre i branchen«. Der er mange rosende ord med på vejen, når Københavns Erhvervspris i dag uddeles.

Året prismodtagere blev lektiehjælperen Mentor Danmark, Copenhagen Bicycles ApS, der arbejder med cykeludlejning i hovedstaden, samt bofællesskabet LifeX og hotelcirksomheden BC Hospitality Group, der udmærkede sig ved at tage særlige interesser i integrationen.

Niko Grünfeld (Å), Københavns kultur- og fritidsborgmester

»Vi har i den grad brug for krøllede hjerner, der også tænker i bæredygtighed, og som med gejst og engagement er med til at udvikle hovedstaden«


»Kæmpe tillykke til vinderne og stor high five til de dygtige virksomheder, der går forrest i kampen for at gøre København til en endnu bedre by. Vi har i den grad brug for krøllede hjerner, der også tænker i bæredygtighed, og som med gejst og engagement er med til at udvikle hovedstaden. Nye ideer, der blomster op, gør os rigere på så mange planer. Jobskabermentaliteten – frem for jobtagermentaliteten - glæder mig og gør mig stolt. På virksomhedernes, erhvervslivets og fællesskabets vegne,« siger Københavns kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld (Å).

De fire prismodtagere er blandt i alt 20 nomierede fordelt på kategorierne »KBH som attraktiv storby«, »Innovation«, »Iværksætteri« eller »Miljøansvar, CSR og socialøkonomiske virksomheder«. Ifølge dommerkomiteen har de hver især udmærket sig ved enten at sætte fokus på bæredygtig turisme, et løft af de faglige kompetencer i hovedstaden eller at gøre en særlig indsats for integrationen på forskellige dele af arbejdsmarkedet.

Det er tredje gang at de cirkulære betonpriser bliver overrakt, og blandt tidligere prisvindere findes navne som teknologivirksomheden Twentythree og The Coffee Collective, hvor administerende direktør Peter N. Dupont samtidig sidder i årets dommerkommitee.