Her er ugens op- og nedture i dansk erhvervsliv

Kasi-Jespers ukuelighed, køkkenbossens dømmekraft og dom over Qvortrup.

Ugens opture

Et slag for kvinderne

Marie Louise Mors er nyslået professor på CBS og for nylig vendt hjem til Danmark efter 24 år i udlandet. Hun har netop publiceret et studium af kønskvotering i bestyrelser, som er blevet offentliggjort i det anerkendte Harvard Business Review. Undervejs gik det op for hende, hvor få kvinder der sidder i danske bestyrelser i forhold til udlandet. »Det er pinligt«, sagde hun til Berlingske torsdag.

Marie Louise Mors har interviewet en stribe bestyrelsesformænd om deres holdning til kvindekvoter i bestyrelser, som er fjendtlig i de lande, som ikke har kvoter, for eksempel Danmark og USA. Hendes konklusion lyder kort og godt: Uden kvoter – ingen kvinder i bestyrelserne. Alligevel går hun ikke ind for kvoter i Danmark – fordi der er for meget modstand mod dem. I hvert fald på overfladen. Når professoren har bestyrelsesmedlemmerne i enrum, siger de: »Vi er nødt til at have formelle tiltag,« men ingen af dem tør sige det offentligt. Vi håber, de samler mod til snart at stå frem.

Ukuelige Kasi-Jesper

Kasi-Jesper (Jesper Laustrup Nielsen) har startet et nyt smykkefirma, Amazing Jewelry, der skal være smykkeverdenens svar på Zara og H&M. Fotograferet i mærkets flag-store på Strøget. Fold sammen
Læs mere

Han er formentlig en fantast eller det, der er værre. Men Gossip-redaktionen kan ikke helt skjule sin beundring for Jesper Kasi Nielsens ukuelige frækhed og gåpåmod. Sidste år blev han strittet ud af ledelsen og ejerkredsen i sit nye smykkeeventyr, Endless Jewelry, af aktionærerne, herunder Saxo-milliardæren Lars Sejer Christensen. Det viste sig nemlig, at Kasi-Jesper godt nok have solgt masser af smykker, men også lovet forhandlerne, at de kunne returnere dem, hvis de ikke solgte. Nu er Endless blevet begæret konkurs, og man skulle tro, at Kasi-Jesper var færdig. Men nej, han pønser på et nyt comeback og vil købe resterne af Endless Jewelry ud af konkursboet.

Kasi-Jesper oplyser til Børsen, at han er blevet »kimet ned af forhandlere«, som er kommet i klemme i konkursen. »Jeg skylder dem at gøre, hvad jeg kan for at hjælpe,« siger han. Selvtilliden fejler ikke noget. Om forhandlerne så ønsker at blive »hjulpet« af smykkematadoren, får vi at se.

Hurra for øko-eksporten

Helene Birk, International Marketing Director, Organic Denmark Fold sammen
Læs mere

Danske økologer har for længst lagt et image med hønsestrik og halm i træskoene bag sig. Nu gælder det milliardeksport til vores nabolande og fremstød i fjerne egne som Dubai og Abu Dhabi.

Som andre professionelle brancheorganisationer har Økologisk Landsforening naturligvis en markedschef. Hun hedder Helene Birk og spår stor fremgang i eksporten og opjusterer salget af økologiske produkter til udlandet de kommende år med en halv milliard kroner til 3,5 milliarder kroner i 2020. Araberne elsker åbenbart økologisk mælk, smør og æg fra Arla og Thise og Danæg, og saftvirksomheden Naturfrisk har netop sendt mange tusinde økologiske colaer af sted til Dubai. Mere af det, tak.

Hvis nogen stadig tvivler på økologi som megatrend, så må de overgive sig nu! Mange små alternative fødevareproducenter har vist vejen, og nu er de store for alvor kommet med på vognen.

Ugens nedture

Den dag HTH-topchef fik et skab i hovedet

Rune Stephansen, HTH Fold sammen
Læs mere

Hvad har køkkenskabe med Business at gøre? Jo, hvis der bliver solgt nok, og for mange ryger ned fra væggene, fordi de er konstrueret forkert, så bliver det pludseligt en vigtig historie – ikke mindst når firmaet ikke går ud og advarer kunderne.

Det fik HTH-topchefen Rune Stephansen at mærke, da historien om skabe, der faldt ned fra væggene, ramte Business-forsiden og spredte sig til Norge og Sverige, hvor de samme skabe også er blevet solgt.

Rune Stephansen skal have ros for at have stået frem og forklaret, hvorfor han og firmaet handlede – eller rettere ikke handlede – som de gjorde.

Omvendt får man ikke ros for at undlade at fortælle kunderne om en potentiel sikkerhedsrisiko.

Den slags oplysninger skal ud, det kan ikke diskuteres, og det er et udtryk for dårlig dømmekraft, at oplysningen ikke kom ud – straks. Så det får Stephansen hug for – og det bør han lære af.

Lars Seier lod sig besnakke af Kasi-Jesper

Lars Seier Christensen dansk bankdirektør for Saxo Bank. Fold sammen
Læs mere

Normalt er det Saxo Bank-stifter Lars Seier Christensen, der har ry for at være god til at tale sin sag. Han er i hvert fald kendt for aldrig at lægge skjul på sine holdninger – og han kan godt lide at få ret og vinde.

Vinde har han så ikke gjort i forbindelse med Endless Jewelry-sagaen. For dét, der skulle have været et guldrandet smykkeeventyr, hvor han puttede sparekroner i Jesper Kasi Nielsens satsning på at »lave en ny Pandora« – altså en ny virksomhed med samme kæmpesucces som smykke­firmaet Pandora – er som bekendt endt med konkurs og et stort, men ukendt tab for Lars Seier Christensen.

At det lykkedes Kasi-Jesper at overbevise Lars Seier om potentialet i Endless Jewelry, fortæller noget om hans overtalelsesevner. For normalt skal der en del til at løbe om hjørner med den erfarne milliardær Lars Seier. Men hvad pokker. Han er bare et menneske, og hvem vil ikke gerne lave en ny Pandora?

Eks-Se og Hør-redaktør direkte i fængsel 

RB plus. Tys-tys-kilde forblev tavs i Se og Hør-sag Tys-tys-kilden, der angiveligt solgte kreditoplysninger om kendte og kongehus til Se og Hør, var tavs i retten. Henrik Qvortrup derimod ville gerne til orde.Se og Hør sagen i Glostrup Ret fredag morgen d. 9. september 2016. Tidligere Chefredaktør på Se og Hør og tiltalte i Se og Hør-sagen, Henrik Qvortrup, ankommer til Retten i Glostrup sammen med sin advokat Anders Németh (th), på sagens første retsdag. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere

Udgivelsen af Se og Hør har i årevis været en endog særdeles lukrativ forretning for Aller-familien.

Skandalen omkring tys-tys-kilden har nok barberet noget af overskuddet, men mon ikke at Aller-familien overlever alligevel?

For i stedet for familien var det en stribe ansatte, der i går blev dømt for deres medvirken i Se og Hør-skandalen.

Dommen slog fast, at tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup skal tre måneder i fængsel – og ydermere har et ekstra års fængsel hængende over hovedet i kraft af en betinget dom. Sådan er det, når man er ansvarshavende chefredaktør for en butik. Så har man ansvaret og må tage det, når man gør noget galt.

Det har dommeren så afgjort, og selv om jeg godt kunne have tænkt mig, at også Aller-familien blev stillet mere til regnskab i sagen, så slipper de altså også denne gang.