Her er ugens bedste Business Gossip

Her er ugens op- og nedture i dansk erhvervsliv.

Læs mere
Fold sammen

Ugens opture

Johanne Schmidt Nielsen

Johanne Schmidt-Nielsen Fold sammen
Læs mere

Velkommen i klubben af husejere, kære Johanne Schmidt Nielsen. Du skal vide, at vi her på gossipredaktionen klappede i vore små hænder, da vi læste, at du havde vundet budkrigen om Valby-huset – og slutter dig til kredsen af husejere.

For godt nok har senior-gossip-chefredaktør Hansen solgt ud af ejendomsbesiddelserne, men han fortæller nu stadig gerne og længe om det hårde liv som husejer. Yndlingsemnet er boligbeskatningen. For det gør jo ondt i mange cifre, når vi et par gange om året må åbne pengetanken og sende betydelige beløb af sted til den slunkne statskasse.

Det vil du nu for alvor mærke på egen krop. Vi er overbeviste om, at du vil få meget større forståelse for de udfordringer, vi stakkels husejere kæmper med – dag efter dag.

Så kære Johanne. Husk, at du har et par venner på gossipredaktionen. Og vi giver også gerne råd om alt fra snerydning til valg af pensler.

Bo Nielsson

Bo Nilsson Fold sammen
Læs mere

Nogle gange betaler det sig at være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.

Det må mange sige, at Nets-direktør Bo Nielsson har evnet at være. I hvert fald har han nu udsigt til at blive forgyldt med godt en halv milliard kroner – i forbindelse med børsnoteringen af Nets.

Den gode dirketør har selv puttet penge i at købe aktier i Nets. Så der er ikke »bare« tale om en gave til direktøren.

Det ændrer bare ikke på, at beløbet er så massivt, at det må give anledning til spørgsmål om rimeligheden i fortjenesten.

På gossipredaktionen fejrer vi gerne heltene – og også det at tjene penge. Men nogle gange kan beløbene blive så store, at de ligesom rykker uden for rimelighedens grænser. Spørgsmålet er, om det ikke sker her.

Direktørens udsigt til at blive forgyldt kan da også ende med at virke negativt for de potentielle investorer, som nu skal købe aktierne i Nets. For mon ikke de også lige tager ­direktørens milliongevinst med i deres vurdering.

Eva Persson

Eva Persson Fold sammen
Læs mere

Det har garanteret gibbet i mange, da Berlingske Business forleden præsenterede advokat Eva Persson – og ikke mindst hendes fortælling om, hvordan hun håndterede sin graviditet og efterfølgende meget korte barsel.

For Eva Persson var alt andet end politisk korrekt og i sync med »folkestemningen« omkring, hvor lang tid man skal tage barsel efter en fødsel. Den gode advokat valgte en uges ferie/barsel og var så tilbage på job.

Det var en modig fortælling, Eva Persson præsenterede – for hun har nok selv vidst, at mange ville overfalde hende efterfølgende.

Hvad der er rigtigt og forkert i diskussionen om barsel, må hver enkelt tage. Men det var befriende at høre en »ukorrekt« stemme i en tid, hvor mænd og kvinders barsel er ­hede emner.

Det bringer simpelthen perspektiv til diskussionen, og det klæder i den grad fortællingen.

Ugens nedture

Lars Nørholt

Lars Nørholt Fold sammen
Læs mere

Alt synes at foregå i mørke i Hesalight fra Roskilde, der ellers bryster sig af at være en moderne, fremtidssikret grøn virksomhed med de såkaldte LED-lysprodukter.

Direktør, ejer og idémand, Lars Nørholt, fik i sin tid en god idé, og man må forstå, at han med et budgetoverslag på bagsiden af en serviet fik store pensionskasser til at smide mere end en halv mia. kr. i Hesalight. En halv mia. kr.! Gossipperne er lamslåede. Gad vide, om store og mægtige pensions­kasser som PensionDanmark og Pensam også foretager deres kreditvurdereringer på bagsiden af en serviet.

Ikke betryggende at tænke på, at vores pensionsopsparinger sendes rundt i verden baseret på servietøkonomi.

Hesaligth tegner sig mere og mere til at blive en af den slags historier (læs: skandaler) fra erhvervslivet, som man troede, hørte Nordisk Fjer- og IT-Factory-tiden til. Erhvervsstyrelsen har været på nakken af Hesalight, og senest er Hesalight-formanden Lars Christian Jørgensen smuttet ud ad bagdøren. Uden forklaring.

Eva Bernekes

Eva Berneke Fold sammen
Læs mere

Av av. Det børsaktuelle IT-selskab KMD fra Ballerup er ramt af skattefars hammer. Det kommer på det værst tænkelige tidspunkt og risikerer at spolere topchefen Eva Bernekes drøm om at score kassen én gang for alle.

En af KMDs helt store kunder, nemlig Skat, har ved skatteminister Karsten Lauritzen stævnet KMD for den nette sum af 692 mio. kr. Påstanden er, at KMD i forbindelse med det kuldsejlede EFI-inddrivelsessystem skal ryste op med 692 mio. kr. som erstatning. I så fald vil KMDs egenkapital på »blot« 966 mio. kr. blive rundbarberet, og – hvis Skat kommer igennem med sit krav – KMD må i så fald sandsynligvis stille op med en helt ny fortælling, hvis børsnoteringen skal gennemføres i 2017.

Ejeren af KMD er den amerikanske kapitalfond Advent. Den gavmilde kapitalfond fylder netop i disse uger lommerne hos topledelsen i en anden IT-virksomhed, nemlig Nets, som ligger dør om dør med KMD. Tror pokker, hvis Eva Bernekes nattesøvn for tiden er en anelse urolig.

Mette Rode Sundstrøm

Mette Rode Sundstrøm Fold sammen
Læs mere

Indrømmet, seniorgossipperen er ikke i målgruppen som kunde hos auktionshuset Lauritz.com. Men det er der titusinder af andre danskere og skandinavere, der er.

Og da Lauritz.com ydermere er blevet et (offentligt) børsselskab, har topchefen Mette Rode Sundstrøm placeret sig på en post, som pinedød kræver gennemsigtighed og vilje til at kommunikere med både kunder og aktionærer – også når kritiske spørgsmål dukker op. Sundstrøm fik selskabet børsnoteret i juni. Siden er aktien styrtdykket, et skuffende regnskab er sendt på gaden, og senest har Berlingske Business’ Signe Ferslev stillet skarpt på forretningsmetoderne. De professionelle storkunder byder ekstremt hyppigt – uden at få varerne. Hvad sker der?

Som chef for et børsnoteret selskab må man forvente, at topchefen har svar på rede hånd, når der spørges ind til forretningsmetoderne. Men nej, direktør Mette Rode Sundstrøm gemmer sig bag nogle e-mail-svar og er karrig med at kaste lys over bud og udbud på Lauritz.com.