Her er ugens bedste Business Gossip

Her er ugens op- og nedture i dansk erhvervsliv.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ugens opture

Godt at møde dig, Søren Skou

Topchef Søren Skou, Maersk Line Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Velkommen på forsiden,Søren Skou. Og tillykke med jobbet som ny øverste chef i A.P. Møller - Mærsk.

Jeg kan se, at der følger en stylist med jobbet i hvert fald vurderet ud fra de billeder, som dine kommunikationsfolk har sendt os efter udnævnelsen.

Tsk tsk, hvor er slipset blevet af, Søren Skou? Går det nu an? Det er i hvert fald et signal om, at nu tages arbejdstøjet på – og arbejde er der nok af i dit nye job.

Du får ros her fra gossipredaktionen for, at du allerede nu stiller op og forsøger at fortælle om dine fremtidige opgaver. Den åbenhed er tiltrængt – både eksternt og internt – og du får brug for dine talegaver, når du skal kommunikere jeres nye strategi – og endda først få den på plads. Vores gæt er, at vi ikke hører meget de næste måneder, for det er sin sag at genopfinde vejen for jeres store koncern. Du kender den bedre end de fleste. Det bliver spændende, hvordan du vil forny – med respekt for det gamle.

Men god start og gode bud. Vi glæder os til at følge dig – stylist eller ej.

Up and rising

Konrad Kierklo. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh.

Jeg kendte godt firmaet, han står bag, men navnetKonrad Kierklovar jeg ikke stødt på, før jeg læste Berlingske Business forleden.

For som medstifter og direktør for markedspladsen Miinto er Konrad Kierklo en af de højtflyvende iværksættere, som har formået at flytte sig fra startup og til reelt veletableret.

Det er et navn, som vi gerne læser om – men endnu hellere ser flere initiativer fra. For hans vej fra revisorelev til iværksætter og nu direktør det viser evne til at manøvrere, og mon ikke det vil føre ham endnu videre.

Det siges, at Kierklo i flere år var drevet af drømmen om at kunne købe en Lamborghini. Noget tyder på, at drømmen snart kan blive virkelighed – hvis da ikke bildrømmen er blevet erstattet af noget større og dybere – og i hvert fald noget, der giver den følelse af succes, som er brændstof for de fleste iværksættere.

Højtflyvende drømme

Lars Erik Nielsen Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen.

Gossipredaktionen er lidt af en drømmenes holdeplads. Der er højt til loftet, plads til de vilde visioner og altid troen på, at den ultimative sejr venter lige om hjørnet.

Tag bare seniorchefredaktør Hansen, som den kommende tid igen vil kæmpe mod syrede ben, fransk modvind og nærmest ungdommeligt overmod, når han styrer cyklen mod Paris.

Lidt på samme måde må det være at etablere et selskab, der flyver vandflyvere mellem Århus og København.

Stifterne Lasse Rungholm ogLars Erik Nielsentror imidlertid på det – selv om de nok skal få syre i benene undervejs.

Set fra gossipredaktionen er det imidlertid forfriskende, at man tør tro på ideen og lykkes med at få flyet i luften.

Jeg har hørt flere, der har talt begejstret om både kort flyvetid og landingsplads midt i København. Nu bliver det spændende, om nye lavere priser kan lokke nok kunder til.

Ugens nedture

Påls sang fra de varme lande

Portræt af Pål Thore Krosby, administrerende direktør for Aller Media. Fotograferet i anledningen af, at Allar Media, samt otte personer, er blevet tiltalt i den såkaldte Se og Hør-sag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Hvor meget skal en koncernchef i grunden vide om, hvad der foregår i maskinrummet? Helst ikke for meget, skal man tro Aller-topchefenPål Thore Krosby. Efter et par års efterforskning har politiet tiltalt otte personer i Aller i den såkaldte tys-tys-sag, herunder også Pål Krosby. Pyha, det er en grim sag, og egentlig kan man undre sig over, hvorfor ansvaret stopper ved topchefen. Hvad med bestyrelsen og den »hemmelige« Aller-familie selv, der er krøbet i skjul?

Krosby må tage tæskene, det er da også det, en topchef får den høje gage for. Aller-chefen forsøger dog at læsse en del af ansvaret over på mellemledere i medievirksomheden. Chefredaktørerne havde et stort råderum, forsvarer Krosby sig. Altså må Allers øverste daglige chef aldrig have undret sig over de mange kändis-afsløringer, som Se og Hør kunne bringe. Bare mønten klingede i kassen.

Ærligt talt, det lyder lidt som en sang fra de varme lande.

Jeg vil også være chef

ARKIVSOLO - Far og Søn. Kurt Daell Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares.

Overbosssen for Harald Nyborg – han hedderKurt Daell– er givetvis en kløgtig herre i det økonomiske. Derimod kniber det mere med den svære, svære overdragelse til næste generation.

Egentlig har gossipperne haft den opfattelse, at det hele var lagt fast. Sådan nærmest nagelfast. Kurt Daells søn Erling Daell skal tage over, når den nu 75-årige Kurt Daell ikke orker mere. Men pludselig dukker endnu en søn, 27-årige Njal Daell, frem i et interview i Børsen med et klart budskab: Jeg vil også være chef.

Og så er det, at farmand må rykke ud med en lidt diffus udmelding om, at sønnike Erling vil »få en lille overdel« af aktierne. Og at de to så efterfølgende selv må finde ud af rollefordelingen i ledelsen af Harald Nyborg. Ikke just en krystalklar ledelsesoverdragelse.

Erhvervshistorien viser alt for ofte, at usikkerhed om penge og magt i dynastierne risikerer at splitte familierne.

Britiske bank til Netto-hunden

Per Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker.

Der var jubel og vuffeli-vov fra den gule Netto-hund, da topchefen i Dansk Supermarked,Per Bank, i slutningen af 2014 lancerede indtoget i England med den første etablering i byen Leeds.

Englænderne, sagde Per Bank, var sultne efter »kombinationen af det bedste fra discountsektoren og et unikt skandinavisk twist«. Den sult viste sig ikke helt at være der. Efter Leeds blev der åbnet yderligere 15 Netto-butikker, men nu lukkes det hele ned med en forklaring om, at etableringen sådan set bare skete på forsøgsbasis. Og ja, gossipperne har fuld forståelse for, at man selvfølgelig igen hurtigt lukker ned, hvis det viser sig, at man har foretaget en forkert strategisk beslutning – og tilpasser en forklaring om nedlukningen, der ikke stritter for meget imod åbningssceneriet. Hvo intet vover, intet vinder.

Nedlukningen i UK kommer nok til at gøre lidt ondt i 2016-regnskabet, men Dansk Supermarked og Per Bank har råd til det. Spørgsmålet er dog nu, hvor den internationale vækst skal komme fra.