Her er torsdagens Business-kalender

Her er nogle af torsdagens begivenheder

Foto: Ben Stansall. Briterne skal torsdag stemme ved et parlamentsvalg, som skal afgøre, om premierminister Theresa May og hendes konservative parti fortsat skal blive ved magten i Storbritannien.
Læs mere
Fold sammen

Business

09:00 Boligudbudsstatistik for maj 2017

Realkreditrådet - nu Finansdanmark - kommer med tal på udbuddet af boliger til salg i maj.

09:00 Overnatninger i sommerhuse og hoteller

Danmarks Statistik kommer med tal på, hvor mange overnatninger landets sommerhuse, campingpladser, vandrerhjem og hoteller kunne mønstre i april. Og på hvilke lande de overnattende gæster kom fra.

09:30 Statsministeren holder åbningstale ved Energiens Topmøde

Dansk Energi holder i dag Energiens Topmøde under overskriften "Imagine". Her samles energibranchen til debat om blandt andet innovation, politik, forretning og forskning. Det er statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der holder åbningstalen, mens uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lileholt (V) taler senere på dagen.

11:00 Trafiktal for SAS i maj

Luftfartsselskabet SAS kommer i dag med tal på antallet af rejsende i maj.

Økonomi/statistik:

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Feriehusudlejning, april 2017
- Overnatninger på hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem mv., april 2017
Udland:
- 1.50: Japan: Betalingsbalance, apr
- 8.00: Tyskland: Industriproduktion, m/m, apr
- 13.45: Eurozonen: Rentemeddelelse fra ECB
- 14.30: Eurozonen: Pressemøde i ECB med centralbankchef Mario Draghi
- 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge 22
- 14.30: USA: Fortsat ledige, uge 21
- Kina: Handelsbalance, maj
- Kina: Import, y/y, maj
- Kina: Eksport, y/y, maj

Udland

10:00 EU's justits- og indenrigsministre mødes

EU’s justits- og indenrigsministre holder i dag og i morgen møde i Luxembourg. Fokus for dagens møde er justitsområdet.

10:00 EU's transportministre mødes

EU’s transportministre holder i dag møde i Luxembourg.

13:45 Rentemøde i den europæiske centralbank

Den europæiske centralbank, European Central Bank, holder rentemøde i Tallinn. Efterfølgende afholdes der pressemøde.

Dansk formandskab ved OECD-ministermøde

Danmark er i år formand for OECD’s årlige ministermøde i Paris, og som finder sted i dag i Paris. Mødet begyndte i går. Temaet for mødet er 'Making Globalisation Work – Better Lives for All'. Her vil fokus være på globaliseringens muligheder og bedre kommunikation mellem regeringer, borgere, virksomheder og organisationer. Storbritannien og Australien er næstformænd, og det ventes at OECD's 35 lande deltager med deres ministre med ansvar for udenrigspolitik, finans-, økonomi- eller international handel. Desuden deltager en række internationale organisationer og samarbejdslande som Kina, Indien og Sydafrika.

Storbritannien holder parlamentsvalg

Briterne skal i dag stemme ved et parlamentsvalg, som skal afgøre, om premierminister Theresa May og hendes konservative parti fortsat skal blive ved magten i Storbritannien. Theresa May er blandt andre oppe mod arbejderpartiet og dets formand Jeremy Corbyn. Mays forslag om valg blev godkendt af parlamentet 19. april.
I slutningen af marts gav Storbritannien officielt besked til EU om, at landet aktiverer artikel 50 og dermed træder ud af EU-samarbejdet. Det blev afgjort ved en folkeafstemning i juni sidste år, hvor briterne stemte for at forlade EU, det der kaldes brexit. Valget i dag kan styrke Theresa May og hendes parti i de kommende forhandlinger om brexit, som skal være færdige mellem EU og Storbritannien i marts 2019.

Høring i sagen om fænglset tyrkisk journalist

Høring i Istanbul i sagen mod den tyrkiske repræsentant for Reporters Sans Frontieres (RFS), Erol Önderoglu. Erol Önderoglu har siddet fængslet siden den 20. juni 2016. Han er sigtet for at sprede "terroristpropaganda" til støtte for kurdiske oprørere.

Hvem er de nye navne i Kraks Blå Bog

I dag udkommer årets udgave af Kraks Blå Bog, der rummer biografier på flere end 8000 fremtrædende danske mænd og kvinder. I år er 178 nye navne fundet værdige til omtale, fordi de har haft "en særlig betydning inden for deres område".