Her er torsdagens Business-kalender

Her er nogle af torsdagens begivenheder

ERHVERV

10:00 Årsdag og konference om bioenergi

DI Bioenergi, Force Technology og Innovationsnetværket for Biomasse samler i dag bioenergibranchen til årsdag og konference under overskriften 'Nye veje for bioenergien'. Bioenergi medvirker til den grønne omstilling i Danmark, og målet er at øge samarbejdet i branchen. Dagen byder blandt andet på en rundvisning og oplæg om Billund Biorefinery, samt oplæg fra Lego om brug af biomaterialer.

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Den offentlige sektors finanser, 2015
- Indkomstskat for personer, 2015
Statistiske efterretninger:
- Personbeskatningen, 2015
Udland:
- 9.55: Tyskland: PMI industri (endelig), nov
- 10.00: Eurozonen: PMI industri (endelig), nov
- 10.30: Storbritannien: PMI industri, nov
- 11.00: Italien: BNP-vækst (endelig), Q3
- 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge 47
- 14.30: USA: Fortsat ledige, uge 46
- 15.45: USA: PMI industri (endelig), nov
- 16.00: USA: Anlægsinvesteringer, okt
- 16.00: USA: ISM industri, nov
- Frankrig: PMI industri (endelig), nov

UDLAND

Putin holder sin årlige hovedtale til parlamentet

I dag holder den russiske præsident Vladimir Putin sin årlige hovedtale i Kreml for parlamentets to kamre samt ledende erhvervspersoner.

Tyrkisk-russiske møder

Tyrkiets premierminister, Binali Yildirim, besøger i dag Rusland, hvor han ventes at have møder med russiske topfolk i Moskva. Samme dag besøger Ruslands udenrigsminister Sergej Lavrov Tyrkiet, hvor Ankara er rammen for en strategisk planlægningsgruppe. Lavrov rejser efterfølgende til Italien, hvor han er til og med i morgen.

ØVRIGT

09:30 Konference om kvalificeret arbejdskraft 2025

Dansk Erhverv er i dag vært for en konference om adgangen til kvalificeret arbejdskraft. På konferencen vil Danmarks vækstråd sætte tal på, hvad manglen på kvalificeret arbejdskraft vil koste det danske samfund, samt hvilke kompetencer virksomhederne fremadrettet vil mangle – ikke mindst af IT-kompetencer. Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V9 vil tale om Danmarks vækstudfordringer og regeringens vækststrategi, og derudover vil der være oplæg og paneldebat med blandt andre Lars Enevoldsen, Group Vice President hos Grundfos, Jens Stenbæk, næstformand i Danske Regioner, og Anders Johansen, HR direktør i Unity Technologies.