Her er topchefernes største skræk

Nye konkurrenter, der kommer ind fra højre fra andre brancher, er virksomhedernes største trussel mod vækst, viser nye undersøgelse fra PwC. Omkring 400 danske direktører og underdirektører har medvirket i undersøgelsen.

Nye og anderledes konkurrenter er virksomhedernes største skræk. Fold sammen
Læs mere
Foto: niels ahlmann olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De er ikke helt nye konkurrenter fra helvede, men det er tæt på. Nye hurtige konkurrenter, der kommer ind fra sidelinjen fra andre brancher, er de danske topchefers største skræk.

Det viser PwCs omfattende undersøgelse blandt 400 adm. direktører og afdelingsdirektører. Det såkaldte CXO Survey 2015. I deres svar kan man se, at hver tredje opfatter de nye traditionelle og utraditionelle konkurrenter udelukkende som en trussel. Kun ti pct. ser dem som en mulighed.

Dermed er de ny konkurrenter, der æder store bider af ens marked, virksomhedernes største trussel for vækst, bemærker PwC.

»CXO’erne oplever i disse år, at konkurrentbilledet forandrer sig væsentligt. Tidligere så man primært nye konkurrenter dukke op inden for ens egen branche, mens de i dag også opstår ud af andre brancher eller teknologier,« siger Lars Baungaard, der er partner og direktør i PwC.

»Det gør konkurrentbilledet mere uigennemsigtigt og uforudsigeligt, og det ser de fleste CXO’er som en klar udfordring og trussel,« udtaler Lars Baungaard.

Som logisk konsekvens af det nye trusselbillede ser topcheferne fornyelse og innovation som vejen til at byde konkurrenterne trods. Innovation er CXO’ernes vigtigste fokusområde i år med besparelser og effektiviseringer på andenpladsen.

»Ud over effektiviseringer ser vi, at CXO’erne planlægger at skærpe deres fokus på innovation og kunderne i det kommende år. Det er deres reaktion på presset fra konkurrenterne, og det skal sikre dem vækst i et marked, hvor det i stigende grad gælder om at være mere fremsynet og mere nytænkende end konkurrenterne,« siger Lars Baungaard.

»Ofte er det også sådan, at det netop er via kunderne, at ideerne til innovation opstår,« understreger Lars Baungaard.