Her er Danmarks nye Eksportkanon

30 danske virksomheder er blevet valgt til at være en del af Danmarks nye eksportkanon. En kanon, der skal inspirere andre virksomheder til at satse på eksport.

Handels- og Europaminister Nick Hækkerup (S) har onsdag præsenteret Danmarks nye eksportkanon Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der findes efterhånden mange kanoner i Danmark. En kulturkanon, demokratikanon og en naturkanon - og listen fortsætter. I dag får Danmark en eksportkanon over landets største globale erhvervsbedrifter siden 1989.

Handels- og Europaminister Nick Hækkerup og Mandag Morgen har præsenteret de 30 danske eksportvirksomheder, der er en del af eksportkanonen. De er blevet valgt, fordi de på den ene eller anden måde kan være en inspirationskilde for andre virksomheder i forhold til at få succes inden for eksport.

Det er syv eksperter og erhvervsledere, der har været med til at udvælge de 30 virksomheder. De har sorteret sig igennem en bunke med 300 kandidater og til sidst fordelt de udvalgte i otte kategorier. Eksempelvis en kategori, der hedder »Born Globals«, der består af virksomheder, der fra dag et har været ude på de globale markeder.

De 30 eksportforbilleder omsætter tilsammen for mere end 850 milliarder kr. om året og de beskæftiger flere end 75.000 i Danmark.

”Hver eneste gang vi kan øge eksporten med én milliard, skaber det 600-700 arbejdspladser herhjemme. Derfor skal vi have flere virksomheder med på eksportvognen, og kanonen kan forhåbentligt inspirere mange til at gå i gang,” siger Handels- og Europaminister, Nick Hækkerup i forbindelse med præsentationen af kanonen i den gamle børsbygning i København.

Eksportkanonen kommer i øvrigt med 95 konkrete råd til eksportsucces.

Læs om de forskellige virksomheder, der er blevet udvalgt, i billedserien her.