Her er årets vindere

Hvem er den dygtigste iværksætter, og hvad er den bedste iværksætteridé? ErhvervsBladets læsere har i løbet af december måned givet deres mening til kende.

ErhvervsBladet har i løbet af året portrætteret en lang række spændende iværksætterprofiler og beskrevet et stort antal interessante iværksætterprojekter. Læserne har også stiftet bekendtskab med de nyeste lanceringer af varebiler, som er blevet testet i løbet af året.

I december måned har læserne på erhvervsbladet.dk haft mulighed for at stemme på den iværksætter, det projekt og den varebil, som netop de fandt mest interessant.

Her er årets vindere.

Jobformidleren blev årets iværksætterDer var tæt løb, men jobformidleren slog modedronningen med en næsetip.

32 procent af de næsten 400 stemmer tilfaldt Kaare Danielsen, der for 11 år siden skabte Jobindex, Danmarks første jobbørs på internettet.

På trods af utallige angreb fra kapitalstærke konkurrenter kan Jobindex med rette stadig kalde sig landets førende private jobformidler på nettet.

Modedesigneren Malene Birger indtager andenpladsen med hele 27 procent og på en flot trejdeplads befinder Søren Alminde sig, som er manden bag Aktie- og investeringsportalen Euroinvestor.com.

Klik her for at læse portræt af Kaare Danielsen

Klik her for at læse portræt af Malene Birger

Klik her for at læse portræt af Søren Alminde

En pænere by er årets iværksætteridéIværksætteren, der vil forskønne bybilledet, stod ifølge Erhvervsbladets læsere bag årets iværksætteridé.

51-årige Ib Mogensen mistede sit job som udviklingsdirektør i Louis Poulsen og kastede sig derefter ud i iværksætterdrømmen.

Han startede firmaet Out-Sider, der kombinerer udendørs arkitektur med moderne teknologi. Det er møbler til udendørs brug som er unikke i deres design og blandt andet er drevet af solceller.

Nummer to i afstemningen blev iværksætterne fra Noise Limit, som har udviklet en lydsvag og energisparende blæser til computeren. På tredjepladsen finder vi Firmaet Reelight begyndte som har udviklet en hybrid mellem en almindelig cykellygte og en dynamolygte.

klik her for at læse om Out-Sider

klik her for at læse om Noise Limit

klik her for at læse om Relight

Honda kørte med førstepladsenCR-V er Hondas modtræk til biler som Toyota RAV4 og striben af koreanere, der de seneste år har forsøgt sig på markedet for softroadere. Honda ramte plet med CR-V.

Den fikse softroader blev læsernes favorit i år med 20 procent af alle stemmerne.

På de følgende pladser kom henholdsvis Opel Vivaro og Land Rover Freelandet II.

klik her for at læse Honda CR-V

klik her for at læse om Opel Vivaro

klik her for at læse om Land Rover Freelander