Her bliver indbyggerne rigest i verden

Især andenpladsen på listen over de byer, hvor indbyggerne bliver blandt de rigeste i verden, overrasker.

Arkivfoto. Havnefronten i Bergen. Fold sammen
Læs mere
Foto: STOYAN NENOV
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det regner meget, og der er meget koldt om vinteren. Men indbyggerne i Bergen på den norske vestkyst kan lune sig ved udsigten til at blive den by i verden, hvor der skabes næstmest værdi per indbygger. Kun overgået af Doha i ørken-staten Qatar.

Det fremgår af en rapport fra McKinsey Global Institute, som Bergens Tidende har refereret.

Årsagen til den kraftige økonomiske vækst i Bergen er, at byen er centrum for både olie- og energiindustrien samt for shipping og maritim forskning.

Men der er flere gode nyheder til vores olievelhavende norske naboer. For på tredjepladsen følger Trondheim, som blomstrer på baggrund af et stærkt voksende miljø for teknologivirksomheder.

Dernæst følger på listen byerne Hwaseong og Asan i Sydkorea, Rhinland- og Ruhrregionen i Tyskland og Macau i Kina.

»Bergen har et fantastisk udgangspunkt og eventyrlige muligheder. Dele af erhvervslivet ligger i den absolutte verdenselite,« siger borgmester i Bergen Martin Smith-Sivertsen.

Han formaner dog sine bysbørn om, at der ikke skal hviles på laurbærerne, men fortsat satses på at udvikle byen og erhvervslivet.

Investeringsdirektør Robert Næss i Nordea Investment Managment har ikke læst rapporten, men har tror, at fremgangen er baseret på en forventning om en yderligere forøget opbygning af olieindustrien. Han påpeger, at både shipping og offshore-industrien er kapitalkrævende, og det vil give yderligere udslag i værditilvæksten - men som ikke nødvendigvis kan tilskrives byens borgere.