Hedgefond med nyt smart trick: Råd fra Nobel-eksperter giver kæmpe afkast

Her er de 5 vigtigste ting, du skal vide, før du starter din dag. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at været helt opdateret.

Læs mere
Fold sammen

Godmorgen,

Der er mere uheldig presseomtale af auktionsselskabet Lauritz.com i dagens morgenoverblik. Vi kommer også forbi Norges dyreste lejlighed, en svensk hedgefond der lukrerer på råd fra Nobel-eksperter, og ansatte der lækker forretningshemmeligheder på sociale medier.

Lauritz.com solgte maleri der stod i database over stjålet kunst

Selv om det var registreret som stjålet i den anerkendte database Art Loss Register, blev et maleri af Carl Vilhelm Holsøe i 2016 solgt på Lauritz.com.

Lauritz.com har ikke abonnement på tjenesten. Det skriver Politiken.

Maleriet blev sammen med syv andre værker stjålet fra et hus i Kolding i 2016. Alligevel opdagede Lauritz.com ingenting, da det blev sat til salg og endte med et hammerslag på 74.000 kroner

Norges dyreste lejlighed til salg: Prisen er 170.000 kr. per kvadratmeter

Oslo har fået en ny udfordrer til titlen som landets dyreste lejlighedssalg nogensinde. Det er den 119 kvadratmeter store penthouselejlighed i Sørenga, der kan løbe med titlen, hvis sælgeren får det, han beder om. 25 mio. norske kroner (20,25 mio. kr.), hvilket giver en kvadratmeterpris på 210.000 norske kroner (169.260 kr.).

Lejligheden ligger i området Sørenga, der er indtil for nyligt har været en byggeplads, men som er ved at udvikle sig til Oslos nye eksklusive bydel.

Se lejligheden her.

Siden 2012 er kvadratmeterprisen i den norske hovedstad steget med 40,8 procent, og flere norske økonomer forventer endda, at boligpriserne skal markant højere op.

Norsk undersøgelse: Hver fjerde virksomhed har fået lækket sensitiv information

En ny norsk undersøgelse viser, at hver fjerde virksomhed har oplevet at få lækket sensitiv information på sociale medier af ansatte.

Det skriver det norske erhvervsmedie E24.

Det er analyseinstituttet YouGov, der har foretaget undersøgelsen for advokatfirmaet DLA Piper.

»Det er desværre det indtryk, jeg har fået gennem mange år som advokat. Der er nok en lav bevidsthed om det her, og dermed en tilsvarende lav gennemføring af ordentlige sikkerhedstiltag,« siger Fedny Bade fra DLA til E24.

Blandt de 205 respondenter i undersøgelsen, har én ud af fire norske offentlige og private virksomheder, der har oplevet, at medarbejdere har delt forretningshemmeligheder. Tyve procent af virksomhederne har oplevet, at forretningshemmeligheder er blevet delt af medarbejdere på Facebook eller andre sociale medier.

Hedgefond får 21 procent i afkast med hjælp fra Nobel-eksperter

Hvis du vil investere i medicinalindustrien, bør du alliere dig med eksperterne. Det har den svenske hedgefond Rhenman Healthcare Equity L/S gjort, og det har resulteret i et årligt afkast på 21 pct. siden 2009, hvor fonden blev stiftet. Hegdefonden, der investerer i medicinal- og biotech, mødes en gang i kvartalet med et ekspertudvalg på fem personer, der giver investorerne professionel rådgivning om medicinalbranchen.

Det skriver Bloomberg.           

»Vi tjener penge før eller siden på de fleste af anbefalingerne fra udvalget,« siger Henrik Rhenman, der er CIO hos Rhenman & Partners Asset Management til Bloomberg.

Det fem mand store advisory board mødes med hedgefonden én gang i kvartalet. Udvalget omfatter blandt andre Tomas Olsson, der er professor i neurologi og er medlem af Nobel-forsamlingen på Karolinska Instituttet, der uddeler Nobelprisen i fysiologi eller medicin. Hans Wigzell, der er formand i Rhenman & Partners, er professor i immunologi og den tidligere rektor på Karolinska Instituttet.

Hedgefonden har 460 millioner euro under forvaltning.

Samsung har ny plan klar for eksploderede smartphones

Topmodellen Galaxy Note 7 har givet Samsung gevaldig hovedpine. Det skyldtes, at designet af batterierne på Samsungs Galaxy Note 7-telefoner betød, at flere af telefonerne brød i brand. Derfor har Samsung kaldt telefonerne tilbage og har indtil videre fået fat i 97 pct. af telefonerne.

Elektronikgiganten lægger med en ny plan op til, at visse dele af de brandfarlige telefoner kan genbruges, samt at dele af materialerne fra telefonerne også kan genanvendes.

Det skriver Bloomberg.

Det sker i dag

To af landets største virkomheder afholder generalforsamling i dag, og så holder formanden for USAs centralbank tale.

  • Kl. 9.30: Sverige: Detailsalg, feb
  • kl. 16.00: USA: Forbrugertillid
  • kl. 18.50: USA: Formand for Federal Reserve, Janet Yellen, taler
  • kl. 10.30: Generalforsamling i Mærsk i Bella Center, København.
  • Kl. 14.00: Generalforsamling i Genmab

Det sker på markederne

Der er et markant rekyl i de vigtigste asiatiske aktiemarkeder tirsdag morgen, efter at Wall Street stabiliserede sig, og dollar så småt begyndte at komme sig efter at have nået et fire-måneders lavpunkt, i takt med, at frygten for Donald Trumps tilbageslag fra sundhedsreformen fredag åbner for nye forhåbninger til den amerikanske regerings planlagte stimulus politik. Det skriver Ritzau Finans.

»Markedet synes at være tilbageholdende med at tage Trump-skuffelse rigtigt alvorligt op i denne fase. Den amerikanske økonomi viser tegn på bedring, og Federal Reserve er klart i gang med en pengepolitisk stramningscyklus, så den betydelige korrektion, der allerede har fundet sted i obligationsmarkedet og for den amerikanske dollar kan allerede afspejle en passende tilbagerulning af markedets Trump-effekt,« vurderer chefanalytiker Ric Spoonerf ra CMC Markets i Sydney ifølge Reuters.

  • Nikkei 225 +1,1 pct.
  • Topix +1,2 pct.
  • Hongkongs Hang Seng +0,6 pct.
  • China Shanghai Composite -0,3 pct.