Hedgefond dropper spekulation mod kronen

Hedgefonden LNG Capital har opgivet at spekulere mod den danske krone. Det siger fondens topchef Louis Gargour i et interview med Blooomberg News.

- Vi har ingen positioner mod den danske krone i øjeblikket, men det havde vi indtil for halvanden uge siden, hvor vi solgte og kom ud med en fortjeneste, siger Lours Gargour til Bloomberg.

Han tilføjer dog, at LNG's beslutning om at sælge sine kronepositioner ikke er et udtryk for, at Nationalbanken har vundet. Både usikkerheden om Grækenlands fremtid i eller udenfor eurozonen samt Den Europæiske Centralbanks nært forestående massive pengeudpumpning kan potentielt øge efterspørgslen efter kronen og dermed sætte fastkurspolitikken under fornyet pres.

- Hvordan dette ender er ude af hænderne på den danske centralbank. De har kontrol over valutaen og dens kurs, men de udenforstående kræfter, der er på spil, er meget større end de ressourcer, en enkelt centralbank råder over, inklusive den danske, siger Gargour til Bloomberg.

Han henviser til, at den schweiziske centralbank måtte opgive at forsvare sit valutaloft over for euroen.

Den danske krone er, i tråd med Nationalbankens ønske, svækket over de seneste dage. Tirsdag eftermiddag gik der 7,4605 danske kr. på en euro mod 7,4494 fredag morgen før kronesvækkelsen satte ind.