Headhunter i millionerstatning og global aktienedtur

Foto: YUYA SHINO

Godmorgen

Vi begynder dagen med en usædvanlig sag. 10.912.243 kr., plus procesrenter, plus sagsomkostninger på 752.000 kr. – så meget skal Danmarks bedst indtjenende headhunter-firma Amrop betale til en tidligere toppartner, som for nogle år siden gik til en konkurrent.

De danske aktier bankede i bund mandag med et af de hidtil største kursfald på én dag. I alt fik aktionærerne et tab på omkring 75 mia. kr. på én dag. Analytiker advarer om, at resten af ugen kan byde på lige så store udsving i kurserne. Markederne i Asien følger trop tirsdag morgen med store tab.

Der vil komme flere og større gyldne håndtryk til de danske topchefer fremover, spår to ledelseseksperter. Risikoen for at blive fyret som adm. direktør har aldrig været større, men det kan være problematisk med de gyldne håndtryk, når direktørerne vælger at gå selv, lyder det fra professor ved Aalborg Universitet Anders Drejer.

Stikket trækkes snart på et stykke dansk energihistorie. På bølgerne ud for Lollands nordkyst har verdens første havvindmøllepark, Vindeby, snurret i snart 25 år og hvert år forsynet 2.000 husstande med el.

Læs portrættet af Fona-ejeren. Michael Kjær er ud af en familie, hvor lyd og billeder betyder alt. Han har stået i spidsen for en af Danmarks største elektronikgiganter i 20 år, men nu skal direktøren slå taktstokken til det, der kan blive Fonas sidste store finale.

Dagen byder på regnskaber fra store danske virksomheder fra Vestas og Pandora. Læs om dagens øvrige begivenheder.

Med ønsket om en god dag.

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk