Handelsministeren ser stort dansk potentiale i USA

Handels- og investeringsministeren er taget på charmeoffensiv i USA for at bane vej for endnu mere dansk eksport over Atlanten.

Der skal sendes mange flere varer og serviceydelser over Atlanten, håber handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF). Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske vareeksport til USA voksede med 25 procent i 2012, og den samlede eksport forventes at runde 100 milliarder kroner, når det hele er talt op. Og der skal sendes mange flere varer og serviceydelser over Atlanten, håber handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF).   

Derfor er hun taget på charmeoffensiv for at gøde jorden for de danske virksomheder.

Mandag starter Pia Olsen Dyhr sin officielle USA-tur i New York, hvor hun håber, at danske virksomheder kan være med til at ruste storbyen mod naturfænomener som orkanen Sandy og de efterfølgende oversvømmelser og skader, som den efterlod i oktober sidste år.

- Jeg ser frem til at drøfte klimaløsninger i New York, som i efteråret var ramt af stormen Sandy. Jeg er overbevist om, at danske virksomheder har et stærkt marked i USA, når det gælder klimatilpasning og klimaafbødningsforanstaltninger. COWI, DHI Group og Grundfos og mange andre er allerede i fuld gang, siger Pia Olsen Dyhr.

Derudover håber ministeren, at danske virksomheder kan få lov til at øse ud af deres ekspertise på sundhedsområdet, hvor USA har store udfordringer.

- Amerikanerne bruger dobbelt så meget per person i kroner og øre, end vi gør i Danmark. Og de vil gerne lære af nogle af de løsninger, som vi har i Danmark blandt andet på farmaceutiske produkter, hvor Novo er et glimrende eksempel på en virksomhed, der klarer sig godt i USA. Vi kan noget der, hvor amerikanerne virkelig har brug for hjælp, siger handels- og investeringsministeren.

USA var i 2011 med et bruttonationalprodukt (BNP) på mere end 15.000 milliarder dollar verdens suverænt største økonomi.

Efter besøget i New York skal Pia Olsen Dyhr til Silicon Valley og er derudover blevet inviteret til at holde et oplæg på Stanford University.