Handelsbanken præget af lavere indtægter i Danmark

Handelsbanken i Danmarks andet kvartal byder på faldende resultat og indtægter.

Handelsbanken afdeling i Silkeborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi fortsætter vores positive underliggende forretningsmæssige udvikling med en samlet udlånsvækst på 6 pct. og en god tilgang af nye privatkunder og erhvervskunder, siger administrerende direktør for Handelsbanken i Danmark, Lars Moesgaard.

Han fremhæver, at kundetilgangen betyder stigende efterspørgsel på blandt andet boligfinansiering, kort, betalingsløsninger og private banking-ydelser. Men det fortsat lave renteniveau, presset på rentemarginalerne og lavere aktivitet på værdipapirområdet sammenlignet med første halvår sidste år trækker ned trods øgede forretningsvolumener.

Indtægterne falder


Banken fik samlede indtægter på 419 mio. kr. i andet kvartal mod 453 mio. kr. i samme kvartal sidste år. I forhold til første kvartal i år er indtægter stort set uændrede. Det samme gælder bankens omkostninger, der i andet kvartal udgjorde 216 mio. kr. mod 218 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

Nedskrivningerne er blevet fordoblet, men er fortsat relativt beskedne. De udgjorde i 31 mio. kr. mod 17 mio. kr. i andet kvartal sidste år. I første kvartal i år var de på 4 mio. kr.

På bundlinjen må Handelsbankens se sin danske forretning få et overskud på 188 mio. kr. mod 233 mio. kr. i samme kvartal året før og 212 mio. kr. i første kvartal i år.

Det samlede udlån steg i halvåret med 6 pct. til 68,3 mia. kr. mod 64,7 mia. kr.