Handelsbanken nedskriver meget mindre end ventet

Handelsbanken har blot nedskrevet 939 millioner svenske kroner i andet kvartal, mens analytikerne havde ventet nedskrivninger for 1,6 milliarder kroner. Bankens resultat ligger på niveau med første kvartals (Opdateret 8.00).

Foto: Francis Dean, Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Den svenske bank Handelsbanken lever op til sit ry som en forsigtig bank, der koncentrerer sig om traditionel bankdrift.

Bankens overskud på bundlinien er i andet kvartal øget med to procent til 2,5 milliarder svenske kroner. Mere interessant er det, at Handelsbanken slet ikke har nedskrevet så meget, som markedet havde ventet.

Handelsbanken nedskrev i andet kvartal værdien af sine udlån med 939 millioner svenske kroner, mens analytikere adspurgt af svenske SME havde ventet nedskrivninger på 1,6 milliarder svenske kroner.

Presser rentemarginalen op
"Efterspørgslen efter bankens tjenester var fortsat god. Den svenske forretning var præget af øget efterspørgsel efter kredittilsagn, men mindsket udnyttelse af eksisterende kreditfaciliteter," står der i regnskabet.

Som andre banker har også Handelsbanken haft succes med at løfte sin rentemarginal, hvilket betyder, at forskellen på ud- og indlånsrenter er øget.Handelsbankens nettorenteindtægter er i andet kvartal øget med hele 25 procent til 5,6 milliarder svenske kroner, når der sammenlignes med samme periode sidste år.