Handel med virksomheder har kurs mod rekordniveau

Berlingske Media er selv blevet solgt i 2014 til belgiske De Persgroep. Her er ses direktør Lisbeth Knudsen inden salget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Antallet af virksomhedshandler er på sit højeste niveau i mange år, og i 2014 vil der blive handlet med markant flere selskaber, end da den økonomiske optur var på sit højeste for seks-syv år siden. Det viser en analyse, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge analysen fra Audon Partners, som rådgiver ved køb og salg af virksomheder, er antallet af virksomhedshandler steget fire kvartaler i træk.

»Iveren efter at købe og sælge er stor. Priserne er gode, og vilkårene for at handle er bedre end længe,« siger partner i Audon Partners Frederik Aakard til avisen.

I første halvår af 2014 er der gennemført 109 handler med større danske virksomheder, og hvis tempoet fortsætter, vil omkring 220 selskaber blive købt eller solgt i år, hvilket ifølge Jyllands-Posten vil være en rekord.

Det er især kapitalfondene, som har fået fornyet appetit på at opkøbe, og samtidig bliver flere selskaber børsnoteret, hvilket ventes at fortsætte.