Halv million ansatte får godt fem procent mere i løn

Det bliver til en lønstigning på 5,42 procent til 500.000 kommunalt ansatte, efter parterne nåede til enighed natten til mandag.

Foto: David Leth Williams. Michael Ziegler fra Kommunernes Landsforening og Anders Bondo Christensen, formand for DLF, hilser på hinanden i forhandlingsrummet fredag d. 13 februar 2015. De er nu kommet til enighed. (Foto: David Leth Williams/Scanpix 2015)
Læs mere
Fold sammen

Der bliver lønstigninger til de kommunalt ansatte, efter at Kommunernes Landsforening (KL) og Forhandlingsfællesskabet, som består af 53 fagforeninger, mandag klokken 9 underskrev en aftale om et forlig.

Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, har været chefforhandler for Forhandlingsfællesskabet, og han blev efter sigende enig med Michael Ziegler fra KL allerede i nat. Men klokken 9 mandag blev en ny overenskomst underskrevet, og det betyder altså, at det bliver til en reallønsstigning.

Aftalen betyder, at de kommunalt ansatte for en lønstigning på 5,42 procent over de kommende tre år. Parterne startede forhandlingerne fredag, og de har fortsat forhandlingerne gennem weekenden. Nu er der altså kommet en aftale i hus, der både gør KL og Forhandlingsfællesskabet tilfredse.

”Vi er landet med en overenskomst, der giver forenkling, er økonomisk ansvarlig, og som yderligere udvikler kommunerne som attraktive arbejdspladser. Det er jeg meget tilfreds med,” siger Michael Ziegler, formand for KL’s Løn- og Personaleudvalg.

Forliget indeholder også nogle initiativer, der gavner familierne. Der bliver givet en uges ekstra lønnet forældreorlov til fædre. Og retten til tjenestefrihed, hvis ens barn bliver indlagt på hospitalet, stiger fra de nuværende fem dage til op mod ti dage.