Håndværksrådet: Skatteminister ser igennem fingre med sort arbejde

Sort arbejde. Nyt forslag vil understøtte et samfund, hvor folk med god moral betaler for dem, der har en dårlig, mener organisationen.

Skatteminister Kristian Jensen har erklæret, at han er parat til at straffe forbrugere, der efterspørger sort arbejde, ved at uddele bøder. Men der skal være en bagatelgrænse for forbrugerne, fordi Skat retter de ressourcer, de har til kontrol, mod de store sager. Den sidste udmelding møder kritik fra Håndsværksrådet.

- Jeg synes, det er et problem, at ministeren reelt erklærer, at det er risikofrit at få udført små opgaver sort. Han overlader det til den enkeltes moral, om småopgaver skal købes sort eller hvidt. Det understøtter et samfund, hvor folk med en god moral betaler for dem, der har en dårlig, udtaler afdelingschef, cand. polit. Søren Nicolaisen. - Ingen ønsker et samfund, hvor alting kontrolleres, men der er et stykke fra dét til at erklære "ingen kontrol". Så er det mere reelt at legitimere, at der betales mindre skat eller moms af udvalgte småopgaver. Det kan man gøre ved at indføre en fradragsordning, som giver ret til årligt at trække fx 10.000 kr. fra til rengøringshjælp, havearbejde og lignende serviceydelser. En sådan ordning er med stor succes indført i Finland.

- trichs