Håndtering af Bitcoin-transaktioner bruger mere strøm end 159 lande

Foto: PixieMe/Bigstock.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kryptovalutaen Bitcoin har vundet voldsomt indpas på de finansielle markeder gennem de seneste år, hvor værdien af den digitale valuta på det nærmeste er eksploderet.

Men også strømforbruget i forbindelse med håndteringen af Bitcoin er røget voldsomt i vejret.

Ifølge bloggen The Next Web, som henviser til britiske Power Compare, er strømforbruget til såkaldt mining - der kort fortalt er den computerstyrede håndtering af transaktioner med Bitcoin - nu højere end strømforbruget i 159 forskellige lande på verdensplan.

På listen over lande, der bruger mindre strøm end Bitcoins mining-funktion, er 20 europæiske lande - herunder Irland, Kroatien, Serbien, Slovakiet og Island - skriver The Next Web.

På hele kontinentet Afrika er der desuden blot tre lande, der forbruger mere strøm end Bitcoin, nemlig Sydafrika, Egypten og Algeriet.

Ifølge Power Compare svarer det estimerede årlige strømforbrug for Bitcoin faktisk nu til 0,13 pct. af hele verdens strømforbrug.

Markedsværdien af Bitcoin, hvis vilde stigninger af flere økonomer har været beskrevet som ren spekulation, mens andre vurderer, at der er langt mere potentiale endnu, er knap 140 mia. dollar. Fredag koster en bitcoin lige godt 8300 dollar, mens man i starten af året kunne nøjes med at hive omkring 950 dollar op af lommen.

/ritzau/FINANS