Håndboldkarrieren er ikke nok

Selvstændig. Camilla Andersen har for længst lagt håndbolden til side og driver i dag et rejsbureau. Hun har bevidts valgt ikke at bruge sit kendte navn til at promovere forretningen.

Det er en hektisk tid for Camilla Andersen.

I løbet af februar afleverer hun nemlig sin afsluttende opgave i ledelse og oplevelsesøkonomi ved RUC og kan dermed notere en mastergrad på sit efterhånden omfangsrige CV. Den del af CV'et den brede offentlighed kender bedst til, er uden tvivl det hav af medaljer, som den nu pensioneret håndboldspiller har høstet med det danske landshold og på klubniveau. Men de færreste ved, at hun rent faktisk har mere end ti års erfaring fra rejsebranchen. Hun har netop gennemført mastergraden for at sætte en tyk streg under, at hun kan mere end blot at spille håndbold.

- Der skal ikke være noget at komme efter, fastslår hun.

Det er dér tilsyneladende heller ikke, for til juni har hun i fem år drevet sit eget rejsebureau.

- Jeg er nået til et punkt, hvor jeg ikke kan forestille mig at være i en forretning, som jeg ikke er personlig involveret i. Det er en kæmpe tilfredsstillelse, i at sælge et produkt, som er ens eget, fortæller hun om livet uden for håndboldbanen.

Sport har dog ikke helt forladt hendes tilværelse, for Travel Sense A/S handler med oplevelser, der ofte har store sportevents som omdrejningspunkt. I næste måned sender selskabet eksempelvis et hold til det sydlige Florida for at opleve årets største seermagnet, Superbowl.

Travel Sense består i dag af de tre ejere Henrik Elmholdt, Camilla Andersen og Ulrik Bohse samt tre ansatte.

Ejerne mødte hinanden som kollegaer i rejsebureauet Rejsegalleriet og forlod i fællesskab selskabet efter en konkurs. I sommeren 2002 forenede de kræfter og kompetencer i deres fælles selskab Travel Sense A/S.

- Alle spurgte mig på det tidspunkt om jeg var sindssyg, fordi rejsebranchen var på vej ned ad bakke efter den 11. september. Men vi troede på, at der ville blive ved med at være efterspørgsel på forkælelse og oplevelser, forklarer hun.

Ikke kun kendt fra håndboldDa Camilla Andersen forlod håndbolden, træffede hun det valg, at hun ikke ville bruge sin håndboldstatus til markedsføring.

- Jeg har været meget bevidst om at skille tingene af. Folk siger, at jeg skal bruge mit navn mere, men det ønsker jeg ikke. Folk skal syntes, at jeg er god til mit arbejde og ikke kun forbinde mig med håndbolden, siger Camilla Andersen.

Hun kan dog godt få øje på karaktertræk, hun har taget med sig fra sporten.

- Jeg har været vant til at have travlt, så jeg er ret god til at planlægge min tid. Det værste jeg ved, er at spilde tiden, så i mit arbejde er jeg ekstremt struktureret og effektiv, siger hun.