Håb for boligejerne, Nykredits forklaring og Lego-milliarder

Foto: Brian Bergmann.
Læs mere
Fold sammen

Der er tiltrængte opmuntringer i vente til de tusindvis af danskere, der frygter, at strengere kapitalkrav fører til markant dyrere boliglån i de kommende år. I et interview med Berlingske Business fortæller den britiske EU-kommissær Jonathan Hill nemlig, at han ikke vil lave finansiel regulering, der ødelægger velfungerende systemer som dansk realkredit. Og Jonathan Hill har ansvaret for den EU-lovgivning, der i de kommende år skal indarbejde strengere kapitalkrav..

I dag mødes Nykredits ledelse med folketingets erhvervsudvalg for at forklare, hvorfor den mener, at det er nødvendigt at hæve de udskældte bidragssatser. Men Berlingske Business har på forhånd fået indblik i den skriftlige forklaring, som Nykredits ledelse med koncernchef Michael Rasmussen i spidsen har lagt ud til sine medarbejdere.

Se i øvrigt også business-kalenderen.

Vores erhvervsredaktør, Peter Suppli Benson, spørger i dag i sin blog, om Danmarks rigeste mand, Kjeld Kirk Kristiansen, der tirsdag fik hældt nogle ekstra Lego-milliarder i pengetanken, ikke kunne gøre en større forskel ved at skele til USAs to rigeste, Warren Buffett og Bill Gates.

Og så er det fredag, og så er det tid til det bedste Business-Gossip fra ugen der gak.

Business.dk bestyres i dag af Sonny Wichmann

God dag.