Guldæg udviklet under krisen giver millioner

Sønderjysk firma har udviklet en ny type facadekassetter under finanskrisen, som vil bringe det sikkert ud af finanskrisen med en stor millionomsætning i kølvandet.

Salgsdirektør Niels Aage Iversen fra Lindab Profil er glad for at stå med et guldæg i form af nyudviklede facadekassetter på et marked, der ellers er i bund. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udvikling er altid godt. Og udvikling under en krise er dobbelt så godt. Det konstaterer firmaet Lindab profil, der har hjemme i Jels i Sønderjylland. Ved et rent lykketræf gik firmaet i gang med at udvikle en ny generation af facadekassetter og tilhørende softwareprogram, da finanskrisen satte ind. Og nu da byggeaktiviteten er i bund, viser det sig som en god investering, der kan løfte omsætningen for Lindab Profil og holde hjulene i gang, vurderer salgsdirektøren i en udsendt pressemeddelelse. Hjulene holdes i gang - Vi har brugt halvandet år på produktudviklingen for både at udvikle en unik facadekassette og et softwareprogram, der sikrer, at alle faser fra design til slutmontage er gennemtænkte. Nu står vi med et gennemført produkt, som kan holde hjulene i omdrejninger, fortæller salgsdirektør Niels Aage Iversen fra Lindab Profil. Han mener ganske enkelt, at timingen er gunstig, fordi mange virksomheder ikke produktudvikler under finanskrisen: - Vi er så heldige at stå med et guldæg på det helt rigtige tidspunkt. Satsningen er gjort, så nu kan vi høste frugterne af indsatsen, samtidig med at vi har gode kort på hånden med henblik på fremtiden, siger salgsdirektøren. Niels Aage Iversen forventer således, at facadekassetterne i 2012 omsætter for 40-50 millioner kroner, heraf cirka 20 millioner i Danmark. I 2010 er omsætningsmålet 15-20 millioner kroner. - Vi har iværksat en stor markedsføringskampagne over for arkitekter og entreprenører. Når de på vores website har set den fire-minutters præsentationsfilm om facadekassetterne, kan jeg ikke forestille mig, at de kan finde på at fravælge os, lyder det sikkert fra Niels Aage Iversen i den udsendte pressemeddelelse. - Vi har i produktudviklingsfasen gennemført facadebeklædning på seks forskellige byggerier for at nå frem til det fuldendte resultat. Da der i dag er mindre nybyggeri i gang, er det optimalt, at kassetterne også kan anvendes til renovering. En trist og grå facade kan isoleres udvendigt og beklædes med kassetterne, så man både sparer varmeudgifter og får en flot facade. De øvrige Lindab-selskaber i Europa har også vist stor interesse, fortæller han. Ideer som tegninger Det, der yderligere gør Niels Aage Iversen sikker på succes er, at Lindab Profil har udviklet et nyt softwareprogram, Casettesoft, som minimerer risikoen for fejl og mangler i byggeriet. - Mange problemer i byggeriet opstår, fordi det er svært at få oversat arkitektens tanker til virkelighed. Men vores software gør det enkelt at forvandle arkitektens ideer til autocad-tegninger. Samtidig sikrer programmet, at byggeriet faktisk kan udføres i virkeligheden, og at alle komponenter bliver leveret og passer sammen. En montagevejledning følger med, så montøren også er med på de bagvedliggende ideer, fortæller Niels Aage Iversen.