Græsrodsbevægelse fordrer IT-iværksætteri

Studerende på de danske universiteter har de seneste år startet græsrodsbevægelse for at skabe bedre vilkår for iværksætteri.

Andreas Haugaard (tv.)stiftede sammen med Peter Morch (th.) IT-virksomheden Hippih, som producerer tilbehør til iPad og iPhone. De arbejder i dag side om side med hundredvis af andre IT-iværksættere i Scion DTU, Lyngby – en af DTUs tre forskerparker i Hovedstadsområdet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske universitetsstuderende kæmper for at skabe bedre vilkår for iværksætteri. Under paraplyorganisationen Gate to Create er der sprunget græsrodsbevægelser op på de forskellige universiteter.På ITU forsøger de studerende selv i foreningen ITU-innovators at skabe bedre betingelser for studerende, som overvejer at starte virksomhed eller blot har en god idé, de gerne vil videre med.

Mark Gray, som studerer software­udvikling og teknologi på ITU og sidder i bestyrelsen i ITU-Innovators: »Vi støtter de studerende i at udvikle deres iværksætter-idéer. Vi holder åbent møde hver anden uge, hvor folk kan komme og pitche ideer, få feedback og netværke med andre fra universitetet.«

Netværkets formål rækker dog langt ud over udeudvikling, men forsøger samtidig at bygge bro til erhverslivet:

»Vi arrangerer også større arrangementer. Eksempelvis afholdt vi sidste år netværks­reception, hvor vi havde 130 deltagere fra både erhvervslivet og universitetet, samt Copenhagen Startup Live 2012 med 60 deltagere,« siger Mark Gray, som peger på, at det er helt naturligt for IT-studerende at lege med tanket om at starte som selvstændig.

»Det kræver ikke store investeringer i maskiner eller erhvervsleje. Ofte er en computer det eneste, du skal bruge. Mange vælger at starte i et kontorfællesskab, hvor de for et par tusinde kroner om måneden har et sted at arbejde og ligesindede at sparre og være sociale med. Det er vigtigt med denne type kammeratskab, når du starter op. Selv om der godt kan være lidt californisk guldgraverfeber blandt iværksætterne, er der ingen ond stemning,« fortæller Mark Gray.