Grækenland opfylder krav til nødlån

Den græske statsbankerot synes afværget med et milliardlån fra EU og Den Internationale Valutafond. Lånet faldt på plads på et møde i Bruxelles.

Akropolis i Athen. Grækenland har sagt o.k. til de hårde betingelser for at modtage nødlån fra eurozonen. Fold sammen
Læs mere
Foto: ORESTIS PANAGIOTOU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bruxelles: Grækenland har forpligtet sig til at gennemføre omfattende og troværdige foranstaltninger for at lukke det enorme hul i landets statsbudget. Landet opfylder også betingelserne for at modtage nødlån fra eurozonen og Den Internationale Valutafond, IMF, oplyser EU-Kommissionen.

- Kommissionen finder, at de aftalte foranstaltninger udgør en solid og troværdig pakke, siger kommissionsformand José Manuel Barroso i en erklæring, der fortsætter:

- Kommissionen finder, at betingelserne for at reagere positivt på anmodningen fra den græske regering er opfyldt, og anbefaler, at den koordinerede europæiske bistand til Grækenland aktiveres på baggrund af det aftalte flerårige tilpasningsprogram.

Kommissionens positive vurdering og en tilsvarende vurdering fra Den Europæiske Centralbank af den græske anmodning om et nødlån var et formelt krav for at frigive milliardlånet.

Beslutningen er truffet under et ekstraordinært møde mellem de 16 eurolandes finansministre søndag i Bruxelles. Her er der enighed om, at aftalen med Grækenland er afgørende for euroens stabilitet.