Google afviser Vestagers anklager om misbrug af dominans

Margrethe Vestagers sag mangler dokumentation og er forkert på fakta, loven og økonomien, siger Google.

Foto: FREDERICK FLORIN

Bruxelles. Konkurrencen på nethandel lever i bedste velgående, og Googles tjenester har været med til at gavne både forbrugere og virksomheder.

Det er svaret fra den amerikanske søgegigant, der torsdag blankt afviser nye anklager fra EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager.

Vestager rettede i juli nye beskyldninger mod Google for misbrug af den dominerende position på nettet til skade for den stadigt voksende nethandel.

Men det har intet på sig, mener Googles chefjurist, Kent Walker.

»Vi er fortsat overbeviste om, at disse påstande mangler dokumentation og er forkerte på fakta, loven og økonomien,# siger Kent Walker.

Han siger samtidig, at de sikreste tegn på dynamisk konkurrence på et marked er lave priser, et stort udvalg og løbende innovation.

»Og det er en glimrende beskrivelse af handlen på nettet i dag,« siger Googles chefjurist.

Han siger, at forbrugerne både bruger søgemaskiner, prissammenligninger, handelsplatforme og handlendes egne sider, når de shopper på nettet.

»Forbrugerne kan klikke og klikker overalt for at navigere til sites efter eget ønske. Alle disse services konkurrerer med hinanden om nethandlen,« skriver Kent Walker samtidig i en blog.

/ritzau/