Glæde i DI over vismænds skatteforslag

Vismændene er kloge, når de foreslår lavere personskatter. Det kan øge arbejdsudbuddet, vurderer Dansk Industri.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I Dansk Industri er Hans Skov Christensen, administrerende direktør, enig med vismændene i, at lavere skat kan skaffe flere hænder til virksomheder. Vismændene præsenterede torsdag deres rapport og sammen med regeringens kommende skattekommission, kan der nu endelig blive sat fokus på skattespørgsmålet, lyder det fra Skov Christensen.

- Her vil det jo vise sig, at vi vil opnå den største effekt på arbejdsudbuddet, hvis skatten bringes ned via en lavere top- og mellemskat. Men det er vigtigt at understrege, at lavere skat på arbejde ikke skal afløses af nye skatter på at drive virksomhed i og ud fra Danmark. Så er vi lige vidt, siger han i en kommentar til vismandsrapporten.

Hans Skov Christensen peger samtidig på, at der skal kigges på marginalskatten for at tiltrække udlændinge til det danske arbejdsmarked.

- Her spiller de høje marginalskatter en negativ rolle. Også derfor skal de høje marginalskatter ned. Dertil kommer, at der er behov for en målrettet indsats for at markedsføre Danmark som et attraktivt land at arbejde og bo i, siger han.

/ritzau/