Gigantkrav på vej i OW Bunker-sager

Konkursadvokaterne i OW Bunker varmer op til det, der ligner danmarkshistoriens største erstatningskrav i en konkurssag, skriver Finans.

Foto: Henning Bagger

Specialkurator Søren Halling-Overgaard ønsker at føre to erstatningssager på samlet 2,2 mia. kr. mod kapitalfonden Altor, den tidligere revisor Deloitte og den tidligere koncernledelse med adm. direktør Jim Pedersen i spidsen.

Professor i konkursret på Aarhus Universitet Kim Sommer Jensen kan ikke umiddelbart komme i tanker om konkurssager, hvor der har været rejst et tilsvarende erstatningskrav.

Den ene sag på 1,2 mia. kr. vil specialkuratoren primært føre mod Altor, fordi kapitalfonden i december 2013 stod i spidsen for at trække et beløb af den størrelsesorden ud af OW Bunker via et selskab i Luxembourg. Det andet krav på 1 mia. kr. vil Søren Halling-Overgaard ifølge Finans rejse mod Deloitte og den tidligere koncernledelse og aktionærkreds.

Lavvande i pengekassen kan dog tvinge kuratorerne til at skære sagerne til, og så kan nogle af nøglepersonerne slippe af krogen. Det fremgår af en cirkulæreskrivelse, som kuratorerne den 30. november i år sendte til kreditorerne for at få overblik over, hvem der vil spytte i kassen til at føre sagerne.

Deloitte havde onsdag ikke mulighed for at kommentere sagen, og det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Jim Pedersens advokat, John Korsø Jensen.

Altor afviser at forholde sig til gigantkravet på nuværende tidspunkt, skriver Finans.

/ritzau/FINANS