Gentofte Kommune går glip af 1,5 milliarder fra Mærsk

Ifølge loven skal kommunerne have en tredjedel og staten to tredjedele af boafgiften efter afdøde personer, men hvis det tager mere end to år at afslutte et bo, tager staten det hele, og det koster nu Gentofte Kommune 1,5 milliarder kroner.

Hans Toft, borgmester i Gentofte Kommune, mener, at der er tale om en »urimelig lovgivning og skattepraksis«, som skal efterprøves. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gentofte Kommune stod til at få 1,5 milliarder kroner, men staten tager alle 4,6 milliarder kroner, som boet efter skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller, skal betale i skatter og afgifter. Det skriver Politiken.

Loven siger ellers, at den kommune, som en afdød person boede i, skal have en tredjedel af skatterne fra dødsboet.

Ifølge Berlingske stod Gentofte Kommune, som skibsrederen boede i til at få 1,5 milliarder kroner, men en paragraf, der blev indsat i loven i 2006, betyder, at hvis der går mere end et par år med at afslutte boopgørelsen, tilfalder alle skatter og afgifter staten.

Skat har i en mail for få dage siden til kommunaldirektøren i Gentofte meddelt, at der ikke kommer skattebeløb til udbetaling til Gentofte Kommune i 2016 som følge af dødsboskatter, som betales af boet efter Mærsk Mc-Kinney Møller.

»Det er både irriterende og ærgerligt, at nogen er bibragt den opfattelse, at Gentofte Kommune har fået et meget stort beløb, og så er det bare ikke rigtigt«, siger Gentoftes borgmester, Hans Toft (K)

Borgmesteren mener, at der er tale om en »urimelig lovgivning og skattepraksis«, som skal efterprøves. Han vil derfor nu bede Skat om at give en dokumenteret begrundelse for afgørelsen, skriver Politiken.