Generationsskifte i Nordea og dansk erhvervsliv - og skattetænkning

Nordeas hovedkvarter Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Nordens største bank, Nordea, har taget hul på et nyt kapitel, hvor særligt den danske forretning står foran en række større forandringer. David Hellemann bliver formentlig ny dansk direktør, og han står med noget af en opgave. En af udfordringerne er, at Nordea i år og for første gang i lang tid oplever et direkte fald i antallet af kunder.

Læs også portrættet af David Hellemann og vores erhvervskommentator Jens Chr. Hansens blog, hvor han forudser, at Nordea kan ende som en kolos på lerføder, der kører fast i sin egen selvfedme.

I vores nye serie om arvingerne til de tusindvis af danske familievirksomheder, der i de kommende år skal skifte hænder, kan du i dag læse om de to fætre Peter og Henrik Frellsen, som i sommer tog  over hos chokolade- og kaffevirksomheden Frellsen som fjerde generation.

Margrethe Vestager trådte onsdag selvsikkert ind på scenen i EU-Kommissionens store presselokale og leverede et klokkeklart budskab til såvel EU-landene som selskaber med en aggressiv skatteplanlægning. Med beslutningen om at kræve, at Starbucks og FIAT betaler trecifrede millionbeløb tilbage i skat til Holland og Luxembourg træder hun ind i et politisk minefelt, og sagerne har direkte kurs mod EU-Domstolen.

Årets tredje regnskabssæson er i gang, og i dag lægger blandt andre Novozymes og det norske lavprisselskab, Norwegian, tallene på bordet. Se Business-kalenderen.