Gavmilde rigmænd, kreativ markedsføring og dansk børsdebut

Foto: FREDERIC J. BROWN

Godmorgen

I kølvandet på Facebook-milliardæren Mark Zuckerbergs løfte om at donere store dele af sin formue til velgørenhed, ser vi nærmere på de danske forhold for gavilde rigmænd. Mens dansk velgørenhed primært foregår via høj skat og fonde, dribler amerikanske rigmænd uden om skat, men betaler til velgørenhed af egen lomme. Læs også Poul Høis analyse af hvordan Zuckerbergs donation bliver modtaget på begge sider af Atlanten.

Og så tilbage til Danmark, hvor en markedsføringskampagne har været lige kreativ nok. I et udbud af aktier markedsførte Hellerup Finans-selskabet Esignatur i sommer sig med, at Matas var kunde. Det har Matas aldrig været. Esignatur beklager nu.

Nu begynder det for alvor at nærme sig. En af de største danske børsnoteringer nogensinde rykker tættere på. Kampen blandt europæiske storbanker om at være med i den forestående børsintroduktion af DONG Energy næste år har presset bankerne til at acceptere store rabatter på opgaven, erfarer Berlingske. Goldman Sachs glimrer ved sit fravær i det seks banker store konsortium.

Et selskab, der er helt klart til at lade sig notere, er Sparekassen Sjælland. Torsdag går Sparekassen Sjælland på fondsbørsen, blandt andet fordi regulering presser det gamle sparekassesystem med garanter. Andre store sparekasser har ingen aktuelle planer om at følge trop, men en af dem holder en dør på klem, mens en anden er tavs om emnet.

Læs om dagens øvrige begivenheder her.

Med ønsket om en god dag.

Morten Thorborg Jasper