Fyringsrunde på fyringsrunde og vækst ved Østersøen

Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Vi begynder dagen med noget, der kan være vanskeligt at vænne sig til for den enkelte medarbejder. Men ikke desto mindre bliver det i disse år mere normalt med store afskedigelsesrunder i de danske virksomheder, der er udsat for hårdere konkurrence og tvunget til hele tiden at effektivisere.

Der er vækst at hente ikke langt fra de danske kyster. Landene i Østersøregionen ligger både geografisk og økonomisk i toppen af Europa. Flere af dem er dog udfordrede og har behov for tilpasninger, hvis de gode tider skal fortsætte, konkluderer en ny analyse.

Succeshistorien i biotekselskabet Genmab giver nu genlyd i resten af verden. Globale medicinalselskaber vil have fingre i Genmabs hollandske direktør Jan van de Winkel og lokker med lukrative jobtilbud. »Jeg bliver kontaktet mindst en gang om måneden,« siger hollænderen.

Velkommen til en digital tidsalder. Flere virksomheder vælger at hyre professionelle bureauer til at opgradere og ensrette de ansattes LinkedIn-profiler, så virksomheden fremstår mere professionel i den virtuelle verden.

En række forretninger omkring Nørreport er lukket, efter bygningen af en ny metrotrappe gik i gang. En af butiksejerne får nu flere millioner i erstatning af Banedanmark, fordi hans butik ikke overlevede det omfattende byggeri.

Læs også dagens portræt. Efter tre år som Yahoos topchef har Marissa Mayer ifølge kritikerne ikke vist, at hun kan vende skuden. En stribe ledende ansatte har forladt Yahoo i år. Følger hun selv efter?

Dagen byder på regnskab fra landets næststørste bryggeri Royal Unibrew. Læs her om dagens øvrige begivenheder.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper