Fyret Pandora-topchef tager en pause efter intens periode

- Det har, som de fleste vil kunne forstå, været intensivt, siger afgående Pandora-topchef.

Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Den afgående topchef i smykkeselskabet Pandora, Anders Colding Friis, som blev fyret fra sit job torsdag morgen, har ikke umiddelbart et andet job på hånden, når han forlader direktionsgangen hos Pandora på Havneholmen i København.

Og han har brug for en tænkepause, før han kaster sig over nye udfordringer.

»Nu skal jeg overlevere på så god en måde som muligt. Jeg synes, det er en vidunderlig virksomhed, og det skal gøres pænt og ordentligt. Og så skal jeg slappe lidt af og tænke mig om, hvad jeg så skal finde ud af,« siger Anders Colding Friis.

»Men det har, som de fleste vil kunne forstå, været intensivt. Så jeg vil tage en dyb indånding og slappe lidt af,« tilføjer han.

En i forvejen intensiv periode som topchef spidsede til mandag, hvor Anders Colding Friis måtte meddele aktiemarkedet, at væksten i Pandora ikke kunne leve op til de tidligere udmeldte forventninger.

Den slags meldinger hader investorer, som tirsdag kvitterede med et drastisk fald i aktiekursen på knap 25 procent.

Det er bestyrelsen, der har ønsket sig en ny topchef. Og flere analytikere, der følger selskabet, vurderer torsdag, at fyringen er en konsekvens af, at investorerne ikke længere har tillid til Anders Colding Friis.

Og det forstår han egentlig godt.

»Det er naturligt, at der er utilfredshed med, at vi for et halvtår siden sagde, at vi skulle have syv til ti procent vækst, og nu tror vi på fire til syv procent vækst.«

»Det er klart, at jeg gerne havde været foruden den nedjustering, som vi kom med i mandags,« siger Anders Colding Friis.

/ritzau/