Fupfirmaerne boltrer sig i sommerferien

Fuptid. Fupfirmaerne nyder godt af sommervarmen, hvor beslutningstagere i de ferieramte virksomheder er afløst af uvidende vikarer og studentermedhjælpere, der er nemme at fuppe.

Når sommeren sætter ind, kører fupfirmaerne det tunge skyts i stilling i jagten på at narre penge ud af uvidende ferieafløsere i virksomhederne.

Langt de fleste steder er personalet godt informeret om, hvordan man affærdiger de ihærdige sælgere fra de mange fupfirmaer, der løbende ringer for at sælge værdiløse annoncer i usynlige medier. Men når nøglemedarbejderne går på ferie, glemmer de ofte at informere deres afløsere om fupfirmaerne og deres metoder. Og så går jagten ind.

- Typisk ser vi en stigende aktivitet i ferietiden. Annoncehajerne satser på, at den sædvanlige boss er ude, og dem der er tilbage, er ikke rigtigt inde i tingene og derfor nemmere at snyde, fortæller Peter Andersen, chefjurist i Håndværksrådet, der administrerer Annoncehajhotlinen.

TelefonstormAt Fupfirmaernes aktivitet er meget voldsom i sommermånederne, har man mærket på egen krop i hos den lille virksomhed Sydjydsk Isolering, der sidste år oplevede en telefonstorm hen over sommeren fra de mange fupfirmaer.

- Det var helt vildt så mange, der ringede. I løbet af sommeren blev vi kontaktet af det samme firma mere end ti gange, selvom jeg hver gang afviste dem blankt. Og de var jo ikke de eneste, siger Tina Hansen, bogholder hos Sydjydsk Isolering. Tina Hansen er den eneste administrative medarbejder i virksomheden, og når hun selv er på ferie, er der en klar aftale med de øvrige medarbejdere om, at tingene bliver samlet i bunker på hendes skrivebord.

Internationalt fupPå den måde har Sydjydsk Isolering sikret sig mod fupfirmaerne i sommermånederne. Men Tina Hansen kan ikke kun se frem til et stigende antal telefoniske henvendelser fra fupfirmaerne. De internationale annoncesvindlere bruger brevpapir, og de er også hyperaktive i ferien.

- Specielt de udenlandske fuppere plejer også at blomstre op i ferietiden. De udsender noget, der ligner en faktura med kort betalingsfrist, men så i virkeligheden er det et tilbud, som en uvidende ferieafløser kommer til at betale, siger Peter Andersen.

Sommertid er fuptid, men din virksomhed kan med enkle midler sikre din virksomhed mod fupfirmaerne.