Fuldt blus på jobfesten

I november sidste år kom 5.000 flere danskere i arbejde. Det var langt mere end ventet og viser, at virksomhederne nyder godt af opsvinget, fremhæver Danske Bank.

Positive toner for den danske økonomi, og det vidner om, at virksomhederne nyder godt af opsvinget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så er der for alvor kommet fuldt blus på den danske jobfest. I november sidste år kom 5.000 flere danskere i arbejde målt i forhold til måneden før.
Det var noget mere end ventet, og det var først og fremmest i de private virksomheder, at de mange danskere fik arbejde.

Positive toner for den danske økonomi, og det vidner om, at virksomhederne nyder godt af opsvinget.

»Det er klart, at den seneste tids fornyede usikkerhed om verdensøkonomien ikke er afspejlet i dagens tal, men vi regner nu med, at stigningen i beskæftigelsen vil fortsætte. Tilbagegang i verden skal først og fremmest ses som en risiko, ikke en forventning,« skriver cheføkonom i Danske Bank Las Olsen.

Han understreger, at der ikke findes nogen præcis definition på et opsving, men at beskæftigelsen nu er steget uafbrudt 31 måneder i træk og siden foråret 2013 er der kommet 85.400 flere danskere i arbejde.

»Når man alligevel mærker krisestemning mange steder hænger det blandt andet sammen med, at den økonomiske vækst ikke er imponerende, sammenlignet med tidligere opsving,« skriver Las Olsen.

»I 2015 var væksten formentlig omkring 1 1/4 procent, og i år kan vi måske nå op på 1 1/2. Det ville man tidligere have kaldt krise, men i dag er det altså nok til at skabe stigende beskæftigelse,« hedder det videre.

I både Arbejder Bevægelsens Erhvervsråd og Nordea bliver dagens tal også modtaget med glæde. Nordeas cheføkonom Helge J. Pedersen mener ligeledes, at fremgangen på arbejdsmarkedet vil fortsætte.

»Det er godt nyt, men det må ikke glemmes, at der inden for relativt kort tid kan blive tale om mangel på arbejdskraft, hvis udviklingen fortsætter i det nuværende tempo. Med udsigt til en økonomisk vækst på op til 2% over de kommende år, vil der blive tale om generel mangel på arbejdskraft i løbet af de kommende to-tre år,« skriver Helge J. Pedersen.