Fuld fart på boligmarkedet: Hussalg slår rekord i København

Der er fortsat opdrift i boligpriserne på landsplan. Især i Region Hovedstaden er der fart på: Her er antallet af hushandler på et højere niveau end selv før finanskrisen.

Over hele landet har der været gang i salget af huse i sommeren 2020. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tobias Kobborg

Boligmarkedet er fortsat brandvarmt.

Huspriserne steg med 3,3 procent fra andet kvartal til tredje kvartal 2020, mens priserne på lejligheder skød i vejret med 3,8 procent i samme periode. Det viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik.

»Den vilde optur på boligmarkedet fortsætter. Efter et kortvarigt dyk i priserne i krisens indledning har priserne på både huse og lejligheder i den grad haft pil op siden da,« skriver privatøkonom Brian Friis Helmer fra Arbejdernes Landsbank i en kommentar.

Siden februar, altså lige inden coronakrisen for alvor brød ud, er priserne på landsplan steget med 3,8 procent på huse og 4,3 procent på lejligheder. Prisernes himmelflugt skyldes i høj grad et udbud, som er faldet markant gennem flere måneder, hvor udbuddet af boliger er på det laveste niveau i 14 år, forklarer Brian Friis Helmer.

Hussalg slår rekord i København

Tallene fra Danmarks Statistisk viser, at der over hele landet har været godt gang i hussalget denne sommer. I Region Hovedstaden slår hushandlerne rekord med næsten 3.400 overdragelser i almindelig fri handel i årets tredje kvartal. Det er et højere niveau end selv før finanskrisen.

I Region Syddanmark og Region Midtjylland ligger hushandlerne på over 3.500, hvilket ikke er set siden første kvartal 2006, med en enkelt undtagelse. I Region Sjælland ligger hushandlerne på over 3.000, flest handler siden tredje kvartal 2005. I Region Nordjylland blev der foretaget ca. 1.700 hushandler, hvilket ikke er set siden fjerde kvartal 2007.

Rift om ejerlejligheder

Ser vi på salget af ejerlejligheder, har der i Region Hovedstaden været en stigning på hele 21 procent fra andet til tredje kvartal 2020.

Også i Region Nordjylland, Region Sjælland og Region Syddanmark steg antallet af handler med ejerlejligheder markant med 11-14 procent fra andet til tredje kvartal, men ligger stadig under niveauet fra før finanskrisen.

I Arbejdernes Landsbank forventer man, at de gode takter på boligmarkedet vil fortsætte, men at tempoet vil dale.

»Boligpriserne vil stadig stige den kommende tid, da det lave udbud ikke vender lige foreløbigt. Vi forventer også, at der fortsat vil blive handlet boliger, men bolighandlen vil komme ned i gear, da køberne ikke har det samme at vælge imellem længere,« vurderer Brian Friis Helmer.

I de første ni måneder af 2020 er der samlet set solgt 43.852 huse og 15.140 lejligheder, hvor der i samme periode sidste år blev handlet 39.257 huse og 13.974 lejligheder. Det svarer til en stigning på henholdsvis 11,7 og 8,3 procent.