Frygten for Marine Le Pen sætter kronen under pres

Kronen er blevet styrket og kommet op på et niveau, der ikke er set siden gældskrisen i 2012, fremhæver Sydbank. Banken mener, at Danmarks Nationalbank enten er meget tæt på at skride ind eller allerede har gjort det.

Så er der pres på den danske krone igen. Frygten for Marine Le Pen som fransk præsident styrker den danske krone til niveauer, vi ikke har set siden gældskrisen i 2012.

Det fremhæver Sydbank. Makroøkonom i Sydbank Søren V. Kristensen fremhæver, at kronekursen i løbet af torsdag har ligget på en kurs over for euroen på 7,43. Søren V. Kristensen påpeger, at Danmark Nationalbank normalt tager arbejdstøjet på og intervenerer, når kursen kommer under 7,435.

»De seneste dage er den danske krone dog blevet styrket til et niveau, hvor det i stigende grad bliver svært for Nationalbanken at se passivt til«, siger Søren V. Kristensen.

»Vi forventer derfor, at Nationalbanken enten er meget tæt på at skride ind eller allerede har gjort det. Det vil de i første omgang gøre ved at sælge danske kroner for derved at imødegå den ekstraordinære efterspørgsel,« siger Søren V. Kristensen og fremhæver, at efter intervention vil næste værktøj i skuffen er en dansk rentenedsættelse, der vil ændre den danske styringsrente til minus 0,75 procent.

»Det seneste års tid har Lars Rohde dog tydeligt demonstreret, at han foretrækker interventionsværktøjet frem for at ændre den danske rente,« siger Søren V. Kristensen.

Kronen var sidste gang under voldsomt pres i begyndelsen af 2015. Dengang tvang det Nationalbanken ud i et historisk forsvar af kronen og der blev interveneret for 100 mia. kr. og den danske rente dykkede ned til rekordlave minus 0,75 pct.

Så voldsomt bliver det ikke denne gang, mener Sydbank.

»Det skyldes at presset for en stærkere krone i denne omgang ikke har den samme spekulative karakter, som under angrebet på kronen i 2015. Netop nu kan det tilskrives en politisk usikkerhed i Europa, hvor særligt den franske præsidentkandidat Marine Le Pen bekymrer investorerne,« siger Søren V. Kristensen.

I næste uge kommer der tal for den danske valutareserve og heri kan man se i hvilket omfang Nationalbanken har været ude i markedet og handle valuta.